Stop Spotlight Stalling & Beachballs Når du søger i Mac OS X med eksterne drev

Spotlight er den lynhurtige søgemaskine, der er indbygget i Mac'en, men nogle brugere har muligvis bemærket, at når Spotlight er blevet indkaldt, og en filsøgning begynder at blive skrevet, sparer OS X fryser, boder og beachballs for hvor som helst fra 10-30 sekunder for tilsyneladende ingen åbenbar grund. Hvis du er i et roligt værelse, kan du endda høre lidt spin up lyd, da det også sker.


Hvis dette Spotlight fryser og beachball oplevelse sker med dig, er det helt sandsynligt, fordi du har en ekstern harddisk forbundet til Mac, måske til længere lagring eller en Time Machine-backup. Den gode nyhed er, at du hurtigt kan stoppe Spotlight-strandbolden, og mens det giver mening at gøre dette med Time Machine-drev, er beslutningen lidt mere kompliceret med personlig fillagring, som vi ser om et øjeblik.

Stop Spotlight Search Stalls & Beachballs på Mac'er med eksterne drev

  1. Åbn systemindstillinger fra Apple -menuen
  2. Vælg "Spotlight" og gå til fanen "Privacy" - alt, hvad der er placeret her, vil blive udelukket fra Spotlight-indeksering og søgning, så vi skal sætte det eksterne drev, der spinder op og bremser tingene ned her
  3. Gå til Finder og træk og slip de eksterne ikoner til ekstern harddisk i fanen Fortrolighed i Spotlight
  4. Afslut fra Systemindstillinger og indkald Spotlight som sædvanligt, der bør ikke være mere beach balling, da de eksterne drev ikke længere er tilgængelige med søgefunktionen

Selvfølgelig har dette en ulempe ved ikke at kunne søge og indeksere en ekstern harddisk, så det kan ikke være en rimelig løsning for brugere, der har manuel backup af filer og vedligeholdelse. Det virker dog godt, hvis din primære backup metode er til Time Machine, da du ikke vil søge det med Spotlight alligevel, og hvis du aldrig rigtig vil søge gennem dine eksterne drev filer, fungerer det godt for den brug såvel.

Det er værd at påpege, at denne beachball stalling ting ikke er et særlig nyt problem, og OS X har længe haft et problem med håndtering af eksterne harddiske, typisk relateret til uhensigtsmæssig drevadgang og spin-up forekomme trods intet at indikere det eksterne drev skal få adgang til, og resultatet er at se den spinde beachball indtil drevet vågner op og er klar til at få adgang. Dette er helt sikkert frustrerende adfærd, især hvis du kommer fra en Windows-baggrund, hvor medmindre det eksterne drev er specifikt tilgængeligt, vil det ikke spinde op og forsinke alt andet i processen (for hvad det er værd, Mac OS 9 og før opførte sig på samme måde).

Dette er et af de frustrerende problemer, der har eksisteret længe nok, at det skulle have været løst på en eller anden måde, men i øjeblikket kan du fortsætte med at bruge de løsningsforslag, der er specifikke for Spotlight, eller til at håndtere afmatningen med eksterne drev generelt.

Hvis du undrer dig over, selvom det er muligt, at en tilsluttet ekstern harddisk ville forårsage beachballs i andre situationer, hvor filsystemet er tilgængeligt, vises strandbold og frysning typisk, når en bestemt app oplever et problem, der ofte kræver applikationen at være tændt og genstartet igen, og i nogle ekstreme scenarier, hvis hele Macen fryser op, en genstart. Det er ikke hvad der sker her, men da der ikke er et bestemt appproblem eller OS X-problem, er det bare, at de fleste eksterne harddiske er langsomme at spinde op, hvis de er inaktive, hvilket forårsager den midlertidige afmatning og en ret simpel løsning.