Ulemperne ved at bruge spil som et læringsværktøj

Uddannelsesspil, der spilles ved hjælp af internettet, computer eller tv, kan hjælpe børn med at lære om stavning, matematik, læsning og andre emner. De kan også øge elevernes interesse for skolen. Men selvom de er nyttige, kan undervisningsspil have ulemper, der påvirker studerende både mentalt og fysisk. Det er bedst at bruge pædagogiske spil som et supplement. Reducer tiden brugt på at spille disse spil ved at få børn til at studere eller lege udenfor.

Fysisk belastning

Det er let for børn at føle sig afhængige af computer- og online-spil, og de vil sidde et bestemt sted i timevis og spille dem. Denne langvarige anvendelse kan resultere i nakkepine, rygsmerter, gentagne belastningsskader, øjenbelastning, hovedpine, træthed og humørsvingninger. For at undgå disse fysiske symptomer, opfordre børn til at tage pauser fra spillet. Tillad dem at spille det pædagogiske spil i 30 minutter til en time, men sørg for at de også forbliver aktive ved at spille udenfor eller på et skolesporthold.

Mentale effekter

Uddannelsesspil kan påvirke børn mentalt. For eksempel vil børn måske lege, indtil de vinder eller går videre i spillet. Ifølge undersøgelser udført på Newman University College i Birmingham, England, kan denne beslutsomhed forårsage lav selvtillid eller aggressiv adfærd, især hvis børn bliver ved med at tabe ved spillet. Derudover, fordi disse spil kan blive så vanedannende, kan overforbrug forårsage social isolation og dårlige sociale færdigheder. Det er vigtigt for dit barn at interagere med verden omkring ham og tilbringe tid med sine venner og familie.

Spildt tid

Uddannelsesspil kan også være en stor tidsspild, idet det tager tid, som dit barn kan bruge til at studere, være aktiv eller deltage i sociale begivenheder. Håndhæv regler med dit barn om spil. Fortæl ham, at han har brug for at afslutte hjemmearbejdet eller studere, før han spiller spil, inklusive undervisningsspil. Sæt tidsbegrænsninger for at spille uddannelsesmæssige spil for at forhindre ham i at spilde tid.

Negativ adfærd

Hvis et spil kræver, at børn ”skyder” på genstande eller mennesker, kan det tilskynde til vold. Dit barn vil måske kopiere nogle af disse adfærd med venner eller familiemedlemmer. Inden du giver dit barn et pædagogisk spil, skal du undersøge dets indhold. Hvis noget i spillet er anstødeligt, kan du enten forhindre dit barn i at spille det eller tale om spillet på forhånd. Fortæl dit barn, at det kun er fantasi, og at hun ikke skal demonstrere disse handlinger i det virkelige liv.