Værktøjer, der bruges til at behandle information

Informationsbehandling eller databehandling henviser normalt til informationsteknologiindustrien. De behandlede data inkluderer lydbånd og videoer, grafik og tekster. Udtrykket kan også henvise til forretningsbehandlingsapplikationer eller multimediebehandlingsapplikationer. Der er stadier af begivenheder i behandling af information: input (erhvervelse af data, dataindtastning og validering), behandling, lagring og output (interaktive forespørgsler og rutinemæssige rapporter). Arkivering eller sletning af data kan være den femte fase af informationsbehandlingen.

Database

En database er et grundlæggende værktøj, der bruges til at behandle information og administrere og gemme data effektivt. En database kan også gøre det lettere at hente data. Det er en struktureret samling af indsamlede data. En god database samler ikke kun data effektivt; det henter oplysninger hurtigt. Et databasestyringssystem er software, der populært bruges til at gemme produktbeholdning og kundeinformation. Opbevaring af oplysninger i databaser gør koordination med flere brugere effektiv. Her ligger dens popularitet hos e-handelswebsteder. Fleksibiliteten ved DBMS gør datasøgning, sortering og opdatering af beholdninger og produktbeskrivelser mere effektiv. Der er mange typer databaser. De mest almindelige typer er den flade model, den hierarkiske, netværket og den relationelle.

Server

Servere er computersystemer i netværk. Forskellige computere i et netværk kan dele filerne på en server. En pc kan fungere som en server, og det kan være en IBM-mainframe. "Server" henviser muligvis til pc'en. I dette tilfælde henviser udtrykket til både software og hardware. Det kan dog kun henvise til softwaren. Et eksempel er webserveren, der henviser til en pc, der fungerer til webserversoftware.

Søgemaskine

En søgemaskine henter oplysninger fra en samling af data som i et bibliotekskatalog. I dag henviser udtrykket mere populært til informationsbehandlingsværktøj, der henter forespurgte data fra Internets databaser. Dette computerprogram producerer en liste over websider, der indeholder de søgte udtryk.

Regnskabssystemer

Regnskabsinformationssystemer er en delmængde af et ledelsesinformationssystem. AIS spiller en vigtig rolle i beslutningsprocessen ved den interne ledelse ved at levere præcise finansielle konti og passende statistiske rapporter. AIS er også vigtigt for eksterne parter, herunder regulerings- og beskatningspersonale såvel som kreditorer og investorer.

Enterprise-systemer

Virksomhedssystemer bruger almindelige identifikatorer såsom ANU og tilknyttet id i deres applikationer til at integrere data, der er gemt i ethvert virksomhedssystem, med dem, der er gemt i andre virksomhedssystemer. Virksomhedssystemer er informationsbehandlingsværktøjer, der i vid udstrækning anvendes af universiteter til akademiske og administrative formål.

Geografiske informationssystemer

Geografiske informationssystemer er systemer til hardware og software, der lagrer, administrerer, analyserer og henter geografiske oplysninger. Dette databehandlingsværktøj inkluderer ikke kun de data, der er gemt i systemet, men også driftspersonalet. Til kortlægning og analyse går rumlige funktioner ind i det koordinerende system, der refererer til en bestemt placering på jorden, lagdelt sammen med tilhørende attributter.