Typer af faxmaskiner

Faxmaskiner bruges stadig meget af virksomheder over hele verden. På trods af at de er i en tids e-mail- og laserscannemaskiner betragtes faxmaskiner stadig som en hurtig måde at få en kopi af et dokument fra et sted til et andet inden for få minutter. Typer af faxmaskiner varierer for at give en række specifikationer, der passer til virksomheder i forskellige størrelser.

Inkjet faxmaskiner

En inkjet-faxmaskine fungerer ved at oprette et digitalt billede på faxpapiret ved hjælp af inkjet-kompatible blæk. Inkjet cartridges og Inkjet faxmaskiner er fremstillet af store virksomheder som Canon, Epson, Hewlett Packard og Lexmark.

Canon FAX JX210 - Canon FAX JX210-maskinen har en 100 A4-arkføder med en 60-siders hukommelse. Denne faxmaskine fungerer med både fastnetforbindelse og et USB til pc-stik. I 2010 kommer denne faxmaskine i farven sort og fås til lige under $ 50.

Xerox IF6025 kontorfaxmaskine - Denne lille kontorfaxmaskine har en 100 A4-arkføder med en 140-siders hukommelse. IF6025 er programmeret med fire forskellige ringetoner og automatisk tilbagekald. Den farve, som Xerox IF6025 er tilgængelig i, er hvid. Den er tilgængelig for $ 60.

Laserfaxmaskiner

Laserfaxmaskiner bruger statisk elektricitet som en form for lim. Når en laserfaxmaskine begynder at udskrive en fax, frigiver den store tørre blækrotator det pulveriserede blæk, der tiltrækkes af de statiske elektriske former på faxpapiret, og efterlader en kopi af det digitale billede, det har modtaget. Der findes flere typer laserfaxmaskiner på markedet.

Xerox Office Fax LF8040 - Denne faxmaskine leveres med tre års garanti og er i stand til at udskrive 16 faxsider pr. Minut og har en 250-arks papirbakke med en 400-siders hukommelse. Farven på Xerox LF8040 er hvid og fås til omkring $ 150.

Canon i-SENSYS FAX-L3000 - Denne faxmaskine passer til et stort kontor, da den har en kapacitet på 1100 papir med en 512-siders hukommelse og kan udskrive en faxside hvert tredje sekund. Fra og med 2010 er denne faxmaskine tilgængelig i hvid og koster over $ 2000.

Termiske faxmaskiner

Termiske faxmaskiner betragtes som den billigste type faxmaskine, der findes på markedet. Den termiske type bruger ikke blækpatroner, men kræver i stedet et blækbånd. Varme genereres under en indgående faxoverførsel, og blækket smeltes på papiret. Termiske faxmaskiner er tilgængelige på markedet for forretningsforsyninger.

Brother Fax-T104 - Denne termiske faxmaskine har en 25-siders hukommelse og kan rumme op til ti ark papir ad gangen. Brother T104 er velegnet til et lille kontor og har et integreret telefonhåndsæt. I 2010 er denne faxmaskine tilgængelig i sort og koster omkring $ 50.

Panasonic KX-FC255E - Denne faxmaskine er en dobbeltkombination og fungerer også som en faxmaskine og kopimaskine. KX-FC255E har kapacitet til at rumme op til 20 ark papir og har en 28-siders hukommelse. Denne termiske faxmaskine leveres med et separat telefonrør og fås i sølv. Panasonic KX-FC255E koster omkring $ 140 fra 2010.