Typer af telegrammer

Et telegram er en telegraf - en metode til kommunikation af meddelelser over lange afstande - der er taget fra dets elektroniske format og omdannet til skriftligt format. Telegrammer leveres normalt med hånden og er blevet brugt gennem historien siden det tidlige 19. århundrede. Før telefonen var i vid udstrækning, var telegrammer en populær form for langdistancekommunikation. Mange typer telegrammer er stadig i brug i dag: samme dag eller næste dag håndleverede telegrammer, internationale telegrammer, telefon-in-telegrammer, sangtelegrammer og postleverede telegrammer.

Håndleverede telegrammer

Håndleverede telegrammer kan produceres af virksomheder og leveres til modtageren samme dag, som telegrammet sendes, den næste dag eller endda via tre dages levering. Jo hurtigere leveringsformat, som afsenderen vælger, jo højere omkostninger. Telegramfirmaer opkræver typisk et leveringsgebyr plus et bestemt beløb pr. Ord på telegrammeddelelsen. Nogle telegramfirmaer tillader kunder at prøve at sende telegrammer til berømtheder, VIP'er og embedsmænd. En telegramafsender giver så mange oplysninger, som han eller hun kan om modtageren af ​​meddelelsen. Telegramvirksomheder gør deres bedste for at finde modtageren; hvis de ikke er i stand til at finde eller nå modtageren, underretter de afsenderen.

Internationale telegrammer

Internationale telegrammer sendes straks til kontorer, der modtager telegrammer på internationale placeringer. Et internationalt telegram leveres i henhold til destinationslandets telegramleveringsprotokoller. Per international kontrakt leveres internationale telegrammer som telegrammer med prioritet.

Telefon-in-telegrammer

En afsender kan vælge, at et telegram skal læses for modtageren via et telefonopkald. Hvis en modtager ikke er tilgængelig på tidspunktet for det første telefonopkald, forsøger telegramfirmaet gentagne gange at ringe til modtageren for at overføre telegrammeddelelsen.

Singing Telegrams

Sangetelegrammer er en sjov og kreativ måde at formidle et budskab til en modtager. Sangetelegrammer bruges ofte til specielle lejligheder som fødselsdage, jubilæer, tillykke og mere. En sanger eller gruppe af sangere går til modtagerens placering og synger modtageren en personlig sang, normalt til en velkendt, standardiseret melodi. Efter afslutning af sangen giver sangeren modtageren et indtastet telegram indeholdende en besked fra afsenderen.

Post-leverede telegrammer

Post-dirigerede telegrammer er den billigste metode til telegrammer, og det tager normalt længst tid at nå modtageren, da de hverken har status som øjeblikkelig eller prioritet. Posttelegrammer fra afsendere i USA sendes kun til modtagere i USA og Canada.