Sådan tilføjes datoen til menulinjen i Mac OS X

Du kan tilpasse menulinjen uret, der vises øverst til højre på din Mac, for at medtage mere end bare den aktuelle tid, og en af ​​de mere nyttige ting, du skal tilføje, er den aktuelle dato. Dette er især nyttigt i OS X, fordi medmindre du har kalenderapplikationen åben hele tiden, skal du faktisk klikke på uret for at trække ned i menuen for at se dato og ugedag på Mac.

Vis den aktuelle dato i Mac-menulinjen

Moderne versioner af OS X gør denne tilpasning meget enkel, og den aktuelle dato vises sammen med den aktuelle tid. Her er alt hvad du behøver for at gøre det muligt:

  1. Gå til Apple-menuen og åben Systemindstillinger
  2. Gå til "Date & Time" præferencepanelet og vælg derefter fanen "Clock"
  3. Skift boksen ud for "Vis dato" for øjeblikkeligt at aktivere datoen til at blive vist i menulinjen
  4. Afslut fra System Prefs hvis det er tilfredsstillende

Ved at skifte den boks vil datoen blive vist øjeblikkeligt:

Som du kan se, vises datoen ved siden af ​​uret, men den aktuelle dag i ugen er forkortet som standard, så den passer bedre til Mac-menulinjen. Året vises også som standard. Hvis du har lyst til det, kan du ændre det (og andre muligheder som at tilføje emoji til at stilisere uret en smule) ved at besøge "Sprog og region" præferencepanel og stikke rundt i de avancerede indstillinger.

En anden mulighed er at installere en tredjeparts app som Day-O, som sætter en fuld kalender i menulinjen i OS X, en funktion, der er så nyttig, at det ærligt nok skal indbygges i Mac-menulinjen som standard.

Dette er det samme i enhver moderne inkarnation af Mac OS X, fra 10, 6 og fremover via OS X Yosemite 10.10. Men selvfølgelig vil vi ikke overse gamle versioner, så hvis du stadig er i de ældre generationer, kan du stadig gøre denne tilpasning ...

Tilføjelse af datoen til menulinjen i tidligere OS X versioner

Dette er vedtaget fra en artikel, der blev offentliggjort et stykke tid tilbage, det er medtaget her, fordi det stadig er relevant for nogle Mac-brugere med ældre maskiner:

Afhængigt af hvilken version af OS X du kører, kan de nøjagtige parametre være lidt anderledes, men det er det samme koncept. Faktisk sætter tidligere versioner af OS X ikke mulighed for i dato og tid prefs. I stedet skal de rigtige gamle versioner starte System Preferences og derefter besøge "International" præferencepanelet efterfulgt af fanen "Formater". Næste klik på knappen "Tilpas" i tasterne Times. På samme måde, for at vise datoen i det aktive format, skal du uddrage datooplysningerne fra vinduet International -> Formater -> Datoer. Her kan du ændre udseendet af tidsformatet, tilføj datoen (i et format, du angiver), eller tilføj en brugerdefineret besked.

De "Internationale" formater giver også mulighed for yderligere tilpasning til menulinjen, men ved at vælge tilpasningsknappen. Du kan enten indsætte i de elementer, du vil vise, eller du kan endda tilføje i statisk tekst, hvis du vil, som "OSXDAILY Rules!" Eller noget deraf. Slutresultatet kan virkelig være alt, hvad du vil.

Tak for tip ideen Steve!