Fordelene ved en pc på en domænecontroller

En domænecontrolers primære funktion er at kontrollere adgangen til netværket. En arbejdsstation eller pc på domænet skal kommunikere med domænecontrolleren for at få adgang til netværket. Uden en domænecontroller er netværket ikke et domæne, men simpelthen en arbejdsgruppe.

Domain Vs. Arbejdsgruppe

I en arbejdsgruppe skal der indstilles tilladelser på hver arbejdsstation. Når du har mere end 10 arbejdsstationer eller pc'er, bliver det ret uhåndterligt at vedligeholde, da en ændring kræver, at du foretager den ændring på hver pc i arbejdsgruppen. Et domæne opbevarer alle tilladelsesoplysninger ét sted, så du kun behøver at ændre det en gang. Et domæne er også mere sikkert, fordi der er mindre sandsynlighed for, at en ændring eller opdatering går glip af.

Domæner

Domæner kan have adskillige servere ud over domænecontrolleren. Adgangstilladelser for alle serverne er gemt i domænecontrolleren. Arbejdsgrupper har muligvis slet ikke en server, hvor udskrivningsdeling bare udføres fra et pc-medlem. Hver pc, der skal udføre yderligere serverfunktioner, bliver bremset.

Fordele

Domænecontrolleren vedligeholder en liste over, hvem der kan få adgang til netværket i et aktivt bibliotek og bestemmer, hvilke filer brugerne kan få adgang til, og hvad de kan gøre med disse filer. Ud over sikkerhed og bekvemmelighed giver domænecontrollere hastighed ved at frigøre individuelle pc-ressourcer fra at udføre serverfunktioner.