Skrive spil til børn

Typespil er passende for børn så unge som i grundskolealderen og er en fantastisk måde at motivere børn til at gøre sig bekendt med et tastatur. Da tekstbehandlingsevner og evnen til let at navigere i software og internettet bliver stadig vigtigere på jobmarkedet, bliver børn, der øver typografi og andre tastaturfærdigheder fra en tidlig alder, hurtigt sat i en betydelig fordel i forhold til dem, der ikke gør det.

Betydning

At skrive spil, der er sjove og underholdende, er ofte bedre læringsmotiver for børn, der ikke reagerer godt på mere traditionelle, standardiserede skriveundervisning. Da flere universiteter og virksomheder integrerer computerbaseret teknologi i den daglige drift, bliver generel computerkendskab og tastaturfærdigheder nødvendige for at opnå succes i både skole og kontor. Brug af typespil kan dramatisk forbedre et barns evne til at skrive hurtigt uden konstant at se ned på hans eller hendes hænder. Børn kan også lære vigtigheden af ​​og belønningerne forbundet med at udføre opgaver med nøjagtighed, forbedre hans eller hendes stavefærdigheder og være i stand til at navigere i en computers operativsystem.

Typer

Der er en række maskinspil, som børn kan vælge imellem, herunder både computersoftwareprogrammer og onlinespil. Øvelser kan være nøgle-, hånd- eller fingerbaserede og komme i form af tutorials, øvelser, aktiviteter, test eller en kombination. Mange skrive spil til børn har karakterer og begreber, som børn nemt kan sætte pris på, såsom venlige figurer og dyr, sport, munter musik og lyse farver. At vælge et spil, der afspejler et eller andet aspekt af barnets personlighed eller interesser, kan føre til mere entusiastisk, hyppig brug og derfor bedre resultater.

Software spil

Hos en onlineforhandler, såsom Amazon.com, kan man købe gode softwaretypespil til en rimelig pris. To populære sportsrelaterede typespil er All-Star Typing af The Learning Company og Jumpstart Typing af Vivendi Universal Games. All-Star Typing er passende til børn i alderen 9 år og derover og har basketball- og fodboldtemaer, mens Jumpstart Typing indeholder typelektioner med klatring, skateboarding, fodbold og snowboarding. Nogle softwarespil med venlige animerede figurer inkluderer SpongeBob Squarepants Typing 2008 af Encore Software og Disneys Typing Adventures med Timon og Pumbaa, hvilket er passende for børn i alderen 6 år og derover. Et andet spil, Typing Warrior af SelectSoft Publishing, er handlingsorienteret, så børn kan "sprænge fjender væk på land, til søs og i luften" ifølge produktbeskrivelsen på Amazon.com.

Online spil

En stor fordel ved onlinespil er, at mange af dem kan bruges gratis. Learninggamesforkids.com giver links til et antal gratis online typespil, såsom Novel Games 'The Typing of the Ghosts, et spil til avancerede begyndere, der fokuserer på hastighed og nøjagtighed, og BBC's Dance Mat Typing, som er en introduktion til typing til børn i alderen 7 til 11 og et glimrende spil til at gøre et barn bekendt med tastaturets "hjemmet". På Freetypinggame.net lader de fleste typespil barnet vælge sit niveau: begynder, mellemliggende eller avanceret. På Freeonlinetypinggames.net kan registrerede brugere (registrering er gratis) kontrollere deres forbedring ved at se, hvordan de rangerer med andre brugere på en high score-liste. Prøv at indtaste sætningen "gratis online typespil" i en søgemaskine for at finde flere spil.

Ekspertindsigt

En glimrende måde at vurdere et barns nuværende skrivefærdigheder på er med en gratis online typetest. Ofte kan resultaterne af en sådan test bruges til at bestemme passende typespil eller typesoftware baseret på barnets tilsyneladende styrker og svagheder. Indtast sætningen "gratis online typetest" i en søgemaskine for at få en liste over websteder, og vælg derefter et sted og en test, der passer bedst til barnet.