Hvad er forskellen mellem SNMP, SMTP, IMNP og IMAP?

Computere og netværkssystemer, der er forbundet til Internettet, kommunikerer via Internet Protocol Suite eller TCP / IP. Overførslen af ​​information mellem servere, agenter og klienter, der er linket til en TCP / IP Internet-ramme, skal styres af et sæt standardiserede protokoller såsom Simple Network Management Protocol (SNMP), Simple Mail Transfer Protocol, Internet Message Access Protocol (IMAP), og Internet Control Message Protocol (ICMP). Hver af disse protokoller spiller en anden rolle i overførslen og styringen af ​​information og defineres af netværksarbejdsgruppen via RFC-dokumenter (Request for Comment).

Enkel netværksadministrationsprotokol

Status for computer- og netværksudstyr overvåges af en vedligeholdelsesprotokol kendt som SNMP. SNMP administrerer netværkskomponenter såsom gateways, servere og værter. Hver komponent har sin egen netværksagent til at udføre netværksadministrationsfunktioner. SNMP overfører disse ledelsesoplysninger fra agent til agent. Netværksarbejdsgruppen definerede SNMP i 1990 med implementeringen af ​​RFC 1157.

Enkel mailoverførselsprotokol

E-mail overføres mellem systemer via en mailservice kendt som Simple Mail Transfer Protocol. SMTP er baseret på File Transfer Protocol (FTP), der overfører filer fra en vært til en anden over internettet. Netværksarbejdsgruppen standardiserede SMTP i 1982 med implementeringen af ​​RFC 821.

Internet Message Access Protocol (IMAP)

Mens SMTP overfører e-mail mellem servere, giver IMAP (Internet Message Access Protocol) klienten adgang til filerne i en e-mail-server. Klienten har tilladelse til at oprette, administrere eller manipulere filmapper og e-mail-meddelelser. IMAP4, den seneste version af IMAP, blev specificeret af netværksarbejdsgruppen i 2003 med implementeringen af ​​RFC 3501.

Internet Control Message Protocol (ICMP)

Netværksrelaterede fejlmeddelelser videregives typisk til operativsystemet på en computer af Internet Control Message Protocol. Der sendes en fejl, for eksempel når et datagram ikke er i stand til at nå sin tiltænkte destination, eller hvis datatrafik kan dirigeres til en anden gateway gennem en kortere rute. Netværksarbejdsgruppen standardiserede ICMP i 1981 med implementeringen af ​​RFC 792.