Hvad får min lyd til at stamme?

Stammen, pauser, afbrydelser, klik og popper forstyrrer alt sammen lyden fra din computer. Selvom der kan være en række medvirkende faktorer, kommer lydstammere normalt ned til belastning på din computers centrale behandlingsenhed, selvom din internetforbindelse muligvis spiller en rolle.

Et spørgsmål om ressourcer

Da din computer arbejder bag kulisserne for at levere lydindhold fra medieafspillere, applikationer og websteder, manipulerer den ressourcer, især tilfældig adgangshukommelse, tid til centralbehandlingsenhed og harddiskadgang. Over tid kan hukommelseslækage, kodning af ineffektivitet og endda tilfældige hændelser såsom mindre strømstød eller statiske afladninger påvirke, hvordan din computer fungerer. Genstart af din computer ved at lukke ned og genstarte bringer ressourcer tilbage til en ny tilstand. Hvis du bemærker stamming af lyd, efter at din computer har været tændt i et stykke tid, kan genstart muligvis fjerne problemet.

Et spørgsmål om drivere

Lyd, der håndteres af din computer, bruger dedikerede computerchips på et lydkort eller bundkort. Disse chips fungerer med en række computerkonfigurationer. For eksempel kan et lydkort, der fungerede med Windows Vista, stadig fungere med Windows 8, men det har brug for et andet sæt instruktioner, kaldet drivere, for at arbejde med det nye operativsystem. Stammen kan godt være et symptom på et driverproblem, selvom du ikke har foretaget en systemændring. Spørg producenten af ​​dit lydkort for den seneste driveropdatering, som kan installeres manuelt eller ved hjælp af Windows Update.

Sagen om ansøgninger

Computerprogrammer, browsere og applikationer kan kræve periodiske opdateringer for at fortsætte problemfri drift. I mange tilfælde opstår lydproblemer fra et program, der forårsager en usædvanlig ressourceafløb. Især browsere udgør en udfordring, da antallet og kvaliteten af ​​plugins, udvidelser og værktøjslinjer varierer fra computer til computer. Hver af disse emner, der bruger din browser som platform, øger kravene til CPU'en, så prøv at deaktivere dem for at forbedre ydeevnen. Rydning af din browsers cache og cookies kan muligvis også forbedre afspilning af webbaseret lyd.

Internetforbindelsen

Internetradiostationer og andre streamingmedier er afhængige af internetbåndbredde for at levere tilstrækkelig hurtige data. Afbrydelser i lydstrømmen kan medføre, at lyden går i pause eller sløjfer. Genstart af dit modem og router kan hjælpe, og tilslutning af en computer med et Ethernet-kabel giver en hurtigere forbindelse end Wi-Fi. Nogle lydkort leveres med dedikerede kontrolapplikationer, og det kan være muligt gennem disse kontrolpaneler at øge lydbufferen. Dette gør det muligt for din computer at gemme mere lyd inden afspilning for at udjævne eventuelle dataleveringsvariationer.