Hvad forårsager langsom computeroverførselstid?

Hjemme-internetforbindelser i mange byer er kommet langt siden dagene med opkaldsforbindelser. I dag har mange mennesker adgang til bredbåndsinternetforbindelser, der kan downloade data med flere megabit per sekund. Hvis du er vant til næsten øjeblikkelige downloads, gør det en langsom downloadhastighed endnu mere irriterende. Selvom mange årsager til langsomme downloadhastigheder er uden for din kontrol, er der nogle årsager, som du selv kan rette op på.

Ondsindet software

Ondsindet software bruger systemressourcer. Derudover bruger nogle vira regelmæssigt internetforbindelsen på den inficerede computer til at rapportere om brugerens aktiviteter. Dette kan forårsage en afmatning af internetforbindelsen. Hvis din computer ikke har noget antivirussoftware installeret, skal installation af et antivirusprogram og scanning af computeren være et af dine første trin i fejlfinding af et internetforbindelsesproblem.

Internetservices nedbrydning

Internetudbydere (ISP) har en begrænset mængde båndbredde, som alle brugere skal dele. Hvis mange brugere online downloader filer samtidigt, kan det forårsage overbelastning og forringet service. Dette er især sandsynligt, at der sker, hvis internetudbyderen oplever et problem i en del af deres netværk og midlertidigt skal dirigere nogle brugere til en anden del af netværket. Internetudbydere ved, hvornår netværksafbrydelser opstår, så det er generelt bedst at prøve at downloade igen senere i stedet for at ringe til teknisk support.

Uploader under download

De fleste internetforbindelser er asynkrone, hvilket betyder, at de downloader og uploader data i forskellige hastigheder. I de fleste tilfælde er uploadhastigheden meget langsommere end downloadhastigheden. Når du uploader en stor fil, kan den mætte båndbredden på din internetforbindelse og få downloads til at blive meget langsomme. Når du uploader en fil, er det generelt bedst at lade overførslen afslutte, før du downloader filer.

Baggrundsprogrammer

Din downloadhastighed kan reduceres midlertidigt, når et baggrundsprogram får adgang til Internettet. Windows Update-applikationen er et almindeligt eksempel på dette; Windows Update scanner med jævne mellemrum efter kritiske sikkerhedsopdateringer og downloader dem automatisk, når de bliver tilgængelige. Hvis et baggrundsprogram downloader data, kan det se ud til, at din internetforbindelse kører langsomt. Kontroller meddelelsesområdet i nederste højre hjørne af skærmen for at se, om nogen baggrundsprogrammer downloader data.

Remote Site Issue

Ofte kan det, der ser ud til at være en langsom downloadhastighed på din computer, faktisk være resultatet af et problem med det websted, som du downloader fra. For eksempel, når en større nyhedshændelse opstår, eller et softwarefirma frigiver en vigtig opdatering, kan webstedet opleve langsomhed eller endda bringes ned midlertidigt, da mange mennesker skynder sig at få adgang til det. Hvis du kun oplever langsomme downloadhastigheder på et websted, skal du prøve at downloade det igen senere.

Dårligt trådløst signal

En trådløs internetforbindelse overfører kun data med den højest mulige hastighed, når signalstyrken er fremragende. Kontroller signalstyrken på din trådløse forbindelse ved hjælp af signalmåleren i nederste højre hjørne af skærmen. Hvis du er på et hjemmenetværk, skal du flytte din computer tættere på det trådløse adgangspunkt. Hvis du bruger en mobiltjeneste til dit trådløse internet, er du muligvis i et område, hvor dækningen er dårlig.