Hvad betyder DX i radio?

Heinrich Hertz opdagede radiobølger i 1887, og siden da er radioen blevet et almindeligt element. Nogle gange opfanger folk ikke-lokale signaler fra store afstande. Selvom dette kan virke underligt eller endda irriterende, er det langt fra usædvanligt.

Fjernt signal

Hvad betyder DX i radio?

Hver gang en radio opfanger et signal fra en meget lang afstand, kaldes det en DX eller fjernmodtagelse. "DXing" er handlingen med at prøve at opfange fjerntliggende radiosignaler.

Tidlig historie

Federal Communications Commission (FCC) tildelte bandet til FM-udsendelse i 1940 og opdagede snart, at fjerntliggende FM-radiosignaler, så langt som 1.400 miles væk, kunne forstyrre andre radioudsendelser. I 1942 offentliggjorde FM Magazine den første kendte rapport om et FM-signal, der rejste langt uden for sit udsendelsesområde. Signalet, der stammer fra Illinois, blev hørt i Monterrey, Mexico, mere end 1000 miles væk.

DXing

Hvad betyder DX i radio?

De, der er interesserede i at hente fjerntliggende radiosignaler, kan opnå dette ved blot at scanne deres radiokald. Så snart du hører et radiosignal, der ikke er inden for dit lokale FM-udsendelsesområde, er du officielt DXing.