Hvad er en indlægsfodfod i Blogger?

Blogger.com er Googles værktøj til webpublicering. Ved at tilmelde dig en gratis Google-konto får du adgang til Blogger. Når du har tilmeldt dig, kan du vælge din egen webadresse - som ender på "blogspot.com" - og designe, skrive og udgive din egen blog. En af Bloggers funktioner er Post Feed Footer, som du bruger, hvis du udgiver din Blogger-blog på et feed.

Sidefod af postfeed defineret

En "indlægsfodfod" er nøjagtigt som den lyder: en meddelelse, der vises i slutningen af ​​hvert indlæg på ethvert feed, der er linket til dit Blogger.com-websted. Sig for eksempel, at du vil medtage et signaturbillede eller et link til din blogs startside med hvert indlæg i dit feed. Du skriver disse oplysninger - enten ved hjælp af almindelig tekst eller HTML-kode - i tekstfeltet inde i din Blogger.com-indstillingsmenu. Disse oplysninger vises nu i slutningen af ​​hvert indlæg, der offentliggøres fra din Blogger.com-konto til dit feed.

Eksempler på feeds

Ligesom Google driver Blogger.com, driver det også sin egen feedtjeneste: FeedBurner. Ved at klikke på linket "Min konto" øverst til højre på din Blogger-startside, vil du se et ikon for FeedBurner. Hvis du klikker på dette link, kan du tilmelde dig gratis service, der offentliggør din blog ikke kun på din blogspot.com-webadresse, men også til en abonnementsbaseret service, som læsere kan tilmelde sig - adskilt fra din blogs URL.

Ud over Googles FeedBurner-tjeneste er der også andre typer feeds derude, såsom RSS og Atom. Alle disse feedtjenester gør stort set den samme ting: udvid den potentielle læserskare for din blog, både til læsere og potentielle annoncører. Websteder som CNN, The New York Times og endda Flickr udgiver feeds for at øge deres læserskare.

Oprettelse af din sidefodsfod

Før du opretter en sidefod til indlæg, skal du først finde dette afsnit inde i din Blogger-konto. Start på din Blogger-startside. Klik på linket "Indstillinger" under din blogs navn. Klik derefter på fanen "Site Feed". Rul ned til bunden af ​​dette afsnit, hvor du finder et tekstfelt til indsættelse af din sidefodsfod.

Du kan skrive alt hvad du vil i dette felt. Det kan være almindelig tekst, såsom "Tak for læsningen." Det kan være dit navn. Det kan være HTML, såsom et link til din blogs URL. Indholdet af dette afsnit er op til dig.

For at andre kan se denne sidefodsindlæg, skal du først linke dit feed til din blog. Når du har besøgt FeedBurner-webstedet og konfigureret dit feed, får du en omdirigerings-URL til dit feed. Kopier denne webadresse, og indsæt den i tekstfeltet, der er placeret direkte over sidefodsfeltet efter feed i sektionen Site Feed. Vælg derefter "Fuld" i rullelisten "Tillad blogfeeds" øverst i sektionen Webstedsfeed. Til sidst skal du klikke på "Arkivering" og ændre indstillingen "Aktivér postfeeds" til ja. Din blog er nu klar til ikke kun at offentliggøre et feed, men også indlægsfoden.

Forskellen mellem sidefod og postskabelon

Du bemærker muligvis et andet tekstfelt inde i indstillingsafsnittet på Blogger, der ligner sidefodsindlæg. Dette er "Postskabelon." Det er placeret nederst på fanen "Formatering". Ligesom med sidefodens indlæg kan du medtage almindelig tekst eller HTML i dette felt. Forskellen kommer mellem, hvor disse oplysninger offentliggøres. Med postskabelonen vil uanset hvad du skriver i dette felt blive brugt til at oprette en skabelon til alle dine fremtidige blogindlæg, så du kan skrive en tekst eller HTML-signatur, der vil offentliggøres i slutningen af ​​hvert publiceret indlæg. Dette indhold offentliggøres ikke til dit feed, så hvis du vil medtage den signatur - eller andre oplysninger, der er inkluderet i den skabelon - bliver du nødt til at kopiere den og indsætte den i tekstfeltet efter fodfod.