Hvad skal jeg gøre, hvis din iPhone falder i vand?

Nå, nu har du gjort det - din iPhone er i vandet. Din første reaktion på at se din dyre kommunikationsenhed synke vil være at gå i panik. I betragtning af at din garanti ikke dækker vandskader, og telefonen har vandsensorer, der sikkert vil pludre, er det ikke overraskende. Det vigtigste at gøre er at få telefonen ud af vandet så hurtigt som muligt; derefter skal du tørre telefonen indefra og ud - og håbe på det bedste.

Få det ud!

Din iPhone vil sandsynligvis blive tændt, når den rammer vandet, og der strømmer strøm gennem dens interne komponenter. IPhone lukker sig til sidst, men jo længere det er i vandet, desto mere skade vil der blive gjort. Uanset om din telefon er på et toilet eller en vandpyt, skal du få den ud af vandet så hurtigt som muligt. Hvis din telefon ikke allerede er lukket ned, når du henter den, skal du holde knappen øverst til højre på telefonen for at lukke den.

Tør den af!

På dette tidspunkt har du en blødgjort iPhone i din hånd, der drypper vand fra hver åbning. Du skal begynde at tørre det med det samme, og det første trin i denne proces er at tørre det ned. Tag en tør klud eller et papirhåndklæde - alt, hvad der kan absorbere vand. At tørre din skærm af med et papirprodukt er ikke ide, da det kan forårsage ridser - men det er vigtigere at få telefonen tør. Tør ydersiden af ​​telefonen ned, og gør dit bedste for at få fugt ud af portene.

Tør det ud!

På dette trin i processen kan din telefon muligvis virke tør, og eksternt skal den være. Imidlertid er de interne komponenter sandsynligvis stadig gennemblødt. Du bliver nødt til at trække al fugt ud af telefonen, før du kan prøve at starte den igen. Der er to accepterede metoder, der har vist sig at være vellykkede til denne opgave. Den første er at begrave telefonen i ubehandlet ris. Hæld ris i en åben beholder og skub telefonen ind i den. Sørg for, at der er ris over og under enheden. Den anden mulighed er at placere telefonen i en lukket kasse med silicagelpakker - du kan købe dem online eller i en håndværksbutik. Silikagelen ville fungere bedre, men det er vigtigere at starte denne proces hurtigt, så brug det, du har - hvilket sandsynligvis vil være risen.

Vente

Dette er den sværeste del af processen, selvom den er den vigtigste: Lad din telefon være begravet i ris eller pakket med silica-pakker i mindst tre dage. En hel uge er endnu bedre. Det tager tid at trække fugtigheden fuldt ud ud af din iPhone. Hvis du trækker telefonen ud tidligt og tester den, kan det forårsage endnu mere skade og ødelægge din chance for at redde telefonen. Giv det al den tid, det har brug for.

Når din telefon er tørret grundigt, skal du trække den ud, tørre risstøvet af den og give den en chance. Tryk på tænd / sluk-knappen øverst til højre på telefonen, og kryds fingrene. Hvis alt gik godt, skulle telefonen starte og fungere. Hvis telefonen ikke fungerer, efter at du har tørret den ud, skal du sandsynligvis betale for at reparere eller udskifte den.