Hvor placeres VST-plugins i Cubase 5?

Steinbergs Cubase digitale lydarbejdsstation har mange funktioner; en af ​​de mest nyttige er dens evne til at være vært for VST-plugins. VST-plugins, som kan komme i enten VST2- eller VST3-format, tilføjer yderligere effekter og virtuelle instrumenter til Cubase. Tusinder af VST-plugins, både gratis og kommercielle, er tilgængelige til download, og deres kreative muligheder er næsten ubegrænsede. Cubase ser efter VST-plugins i en bestemt mappe; dette giver dig hurtig adgang til dem i programmets grænseflade.

Cubase-mappe

Som standard gemmer Cubase VST2-plugins i mappen "Steinberg \ VSTPlugins". Det gemmer VST3-plugins i "VST3" -mappen. Brug af standardmapperne gør tingene enkle: du behøver ikke ændre nogen indstillinger i programmet, hvis du bruger disse mapper. Men hvis du bruger en anden digital lydarbejdsstation ud over Cubase, kan det andet program muligvis ikke let få adgang til VST'er, der er gemt i Steinberg-mappen.

Delt mappe

Opbevaring af VST-plugins i en delt mappe som "Common Files \ VSTPlugins" gør det lettere at bruge dem i en anden digital lydarbejdsstation. Hvis du beslutter at bruge en delt mappe til dine plugins, skal du også indstille denne mappe til "delt" i Cubase. For at gøre dette skal du åbne afsnittet "VST-plugin-stier" i Cubase, navigere til den delte mappe og klikke på knappen for "Angiv som delt mappe." Du kan kun bruge en delt mappe til VST2-plugins.

Cubase til Mac

Mac OS X-versionen af ​​Cubase gemmer kun VST-plugins i en mappe: "Library / Audio / Plug-ins / VST." VST3-plug-ins går i mappen "VST3". Hvis du ikke er logget ind med administrativ adgang, er disse undermapper i mappen "Brugere / [Brugernavn] / Bibliotek / Audio / Plug-ins". I modsætning til Windows-versionen gemmer Cubase til Mac automatisk VST-plugins i denne fælles, delte mappe.

Ændring af mapper

Hvis du beslutter at flytte dine VST-plugins til en anden mappe, skal du også fortælle Cubase, hvor den nye VST-plugin-mappe er placeret. For at gøre dette skal du åbne VST-dialogboksen "Plugin-stier" og klikke på "Tilføj". Naviger til placeringen af ​​den nye mappe, vælg den og klik på "OK". Når du installerer nye VST-plugins, efter at du har ændret placeringen af ​​pluginmappen, skal du sørge for at angive den nye placering i programmets installationsprogram, da de fleste plugins automatisk installeres i Steinberg-biblioteket.