Yahoo-kontoen sender ikke e-mail på iPad

IPad's Mail-app giver dig mulighed for at trække alle dine e-mail-konti sammen i en applikation for hurtig e-mail-visning og svar. Hvis du har din Yahoo! mail oprettet til at gå gennem iPad's Mail-app, men du finder ud af, at du ikke kan sende meddelelser, kan problemet være i den avancerede opsætningsdel på din konto. Tjenester som Yahoo! bruger ofte en anden server til udgående mail end til indgående beskeder, så konfiguration af din udgående server bør løse problemet.

Grundlæggende fejlfinding

Inden du prøver at ændre serveroplysningerne, skal du kontrollere, om problemet er begrænset til din udgående Yahoo! post. Start din iPads Safari-app eller en hvilken som helst anden internetbrowser, og søg efter ethvert søgeord, du kan lide. Hvis browserappen opretter forbindelse til internettet, er din forbindelse ikke problemet med afsendelse af e-mail. Hvis browseren ikke opretter forbindelse til internettet, skal du kontrollere din Wi-Fi- eller 3G-forbindelse. Når en internetforbindelse er oprettet, kan du prøve at sende din Yahoo! e-mail.

Nulstil din konto

Hvis du konfigurerer din Yahoo! e-mail-konto på iTunes snarere end direkte på iPad, kan dette nogle gange forårsage fejl. For at løse dette kan du slette og gendanne din konto direkte på iPad. Start appen Indstillinger, og vælg "Mail, kontakter og kalendere." Vælg din Yahoo! konto og følg instruktionerne på skærmen for at slette den. Når sletningen er afsluttet, skal du vende tilbage til mailindstillingerne og vælge "Tilføj en ny konto." Tilføj din Yahoo! kontoinformation og følg installationsinstruktionerne. Efter gendannelsen kan du prøve at sende en test-e-mail for at se, om din konto fungerer.

Avancerede indstillinger

Hvis din internetforbindelse er i orden og gendanner din Yahoo! mail ikke fungerede, skal du muligvis konfigurere dine SMTP-serverindstillinger manuelt til udgående mail. Start appen Indstillinger, og vælg "Mail, kontakter og kalendere", og vælg derefter din Yahoo! konto. Vælg højre pil under "Udgående mail", hvor der står "SMTP". På nogle konti skal du vælge "Avanceret" for at nå denne indstilling. Tryk på ved siden af ​​enhver server, der siger "Fra" for at slå den til "Til", inklusive de primære og "Andre" SMTP-servere. Hvis serverens adressefelter er tomme, skal du kontakte Yahoo! for at hente adresserne til de primære og sekundære udgående mailservere og indtaste dem manuelt. Dette skal gendanne din udgående mail.

Generelle fejl

Genstart af din iPad kan tage sig af softwarefejl som f.eks. Mail, der ikke sendes. Hvis din konto fungerede tidligere, og du ikke har ændret nogen indstillinger, kan en softwarefejl være ansvarlig for manglen på sendt mail. Tryk på "Sleep / wake" -knappen, og hold den nede, indtil din iPad-skærm viser skyderen "sluk", og skub derefter fingeren hen over den i den angivne retning. Vent på, at iPad'en er helt slukket, og tænd den derefter igen. Test din e-mail for at se, om udgående mail fungerer.