4 Kommando tastetrykstryk for at lette navigationen i Mac OS X

Navigering omkring Mac OS X er betydeligt lettere end konkurrerende operativsystemer, og det skyldes stort set Dock, Expose (Mission Control), Spotlight og den forbedrede Finder, som er OS X-filsystemet. Selvfølgelig er der også tredjepartsapps, som folk sværger ved, f.eks. Quicksilver, men med så mange fantastiske funktioner, der er indbygget i OS X, er det normalt ikke nødvendigt at installere tredjeparts software, hvis du bare søger at optimere din arbejdsgang og flytte omkring mere. I stedet skal du bare grave dybere og lære et par nye tricks.

Med det sind er her en håndfuld af nogle store tastetryk for Mac OS X, som når du lærer, vil navigere rundt endnu nemmere. Disse vil blive præsenteret i formatet "handling" efterfulgt af den ledsagende tastetryk for at opnå det ønskede resultat.

1: Skift vinduer inden for det aktuelle program: Command + Tilde (~)

Skal du skifte mellem vinduer i det aktive program? Dette trick gør det, og hjælper dig med at flippe gennem mange vinduer, der kun er i øjeblikket aktiv app.

2: Flyt et vindue i baggrunden: Kommando + Træk titellinjen

Dette flytter bogstaveligt et vindue rundt i baggrunden, uden at det går i forgrunden eller bliver et fremtrædende fokusvindue.

3: Vis filhierarki: Kommando + Klik på navnet i titellinjen

Har du nogensinde ønsket at vide, hvor en fil var i filsystemet? Dette viser, at det øjeblikkeligt viser hvor filen er placeret i Finderens hierarki.

4: Skift hurtigt mellem åbne programmer: Kommando + Tab

Skal du skifte mellem et par apps uden at bruge markøren? Command + tab til redning, det bringer op en applikations switcher, der gør navigering mellem kørende Mac apps hurtig og effektiv.