En trin for trin på SAP-rapportmaler

Rapportmalerfunktionen i SAP-software giver brugerne en brugervenlig måde at oprette de brugerdefinerede rapporter, de har brug for. Når disse rapporter er på plads, kan brugerne køre dem når som helst de ønsker og få opdaterede oplysninger, som de igen kan bruge til at træffe beslutninger og opbygge deres forretning. Med Report Painter kan brugerne også oprette tilpassede overskrifter og indstillinger, som derefter kan anvendes på hver nye rapport.

Trin 1

Log på computeren eller terminalen, hvor SAP-softwaren er installeret. Åbn SAP, og gå til funktionen Rapportmaler.

Trin 2

Gå til "Report Writer", og vælg "Library". Vælg "Opret" for at oprette et nyt Report Painter-bibliotek og indstille dets indstillinger.

Trin 3

Indtast et navn til dit bibliotek, og vælg det tabelnavn, du vil bruge. Vælg "Overskrift" for at oprette en brugerdefineret overskrift i biblioteket. Indtast de headeroplysninger, du vil medtage. Tilføj eventuelle andre funktioner, du vil medtage i biblioteket, og klik derefter på "Bibliotek" og "Gem".

Trin 4

Gå tilbage til afsnittet Rapportmaler, og vælg det bibliotek, du lige har oprettet. Vælg et standardlayout til din rapport fra listen over tilgængelige rapportskabeloner.

Trin 5

Vælg din række- og kolonnemodel på listen over muligheder. Disse række- og kolonnemodeller giver dig mulighed for at definere, hvordan rækkerne og kolonnerne vises i din færdige rapport.

Trin 6

Vælg de kolonner og rækker, som du vil medtage i din rapportmalerrapport. Klik på hver række og kolonne for at vælge den.

Tildel rapporten til en rapportgruppe. Gruppering som rapporter sammen gør dem nemme at finde og giver dig mulighed for at generere disse rapporter hurtigere. Generer og udfør rapportgruppen for at se resultaterne i Report Painter.