Om sølveffekten i Photoshop

Det er ret let at skabe en sølveffekt i Photoshop ved hjælp af de eksisterende værktøjer. Du kan anvende denne sølveffekt på tekst eller figurer ved hjælp af en maske, når du først har oprettet sølvlaget.

Om sølveffekten

Sølveffekten er en kombination af støj, kontrast, motion blur og undvig-burn-værktøj. Opret først et sølvlag. Så vil du anvende det på andre emner. Denne effekt bruges ofte til reflekterende tekst eller figurer.

Fremstilling af sølvlaget

For at fremstille sølvlaget skal du først lave et nyt lag og indstille dine farver til sort og hvid. Vælg derefter "Filter" øverst, og vælg "Tilføj støj." Din skærm udfyldes med grå prikker. Juster lysstyrke og kontrast. Træk lysstyrken helt til venstre, og træk derefter kontrastkontrollen helt til højre. Vælg derefter "Filter" og "Motion Blur." Indstil vinklen til motion blur til 36.

Anvend sølveffekten på tekst

Når du har lavet sølvlaget, kan du anvende det på tekst. Vælg dit eksisterende tekstlag med tryllestavværktøjet. Vælg "Silver Layer", og anvend derefter tekstmaske på dit lag. Gør dette ved at gå til lagmenuen og vælge "Apply Mask" og "Reveal Selection." Din tekst får nu sølveffekten til den. Fed skrift vender bedst til denne effekt. For ekstra dybde skal du fremhæve med undvigningsværktøj og anvende skrå effekt og skygge.