Få Google Cache Age til en webside-URL

Du ved måske, at Google holder caches af websteder og sider på en noget rutinemæssig basis, og gemmer dem i et tilgængeligt Google-arkiv af webcaches. Disse caches kan være yderst nyttige af mange forskellige årsager, men en særlig almindelig brug af dem er, hvis et websted er langsom at indlæse eller lide midlertidigt nedetid, kan du som regel stadig få adgang til den pågældende side eller side ved at gå til Googles cache version af siden. Dette skyldes, at den alternative version er gemt på Googles servere og ikke på domænerne webservere, hvilket gør siden retrievable uanset hvor oprindelsesstedet er op eller ned. Selvfølgelig bliver det store spørgsmål, hvor relevant det cache er, og det kommer ned til cache-alderen, da det ikke er for nyttigt at se på gammelt cache på et websted, der er for forældet til at være relevant for noget som et nyhedswebsted. Det er, hvad vi skal dække her, hurtigt at finde Google Web Cache-snapshot-alderen for enhver webadresse, der er gemt på deres servere.


Dette trick virker ens på hver webbrowser og inden for ethvert operativsystem. Det betyder, at du enten bruger Safari, Chrome, Firefox, Mac OS X, IOS, Android eller Windows. Der er heller ikke behov for at buste en terminal og begynde at forespørge domæner med krølle for at trække header detaljer, løsningen er meget enkel end det og gøres helt gennem nettet ved hjælp af simpel URL modifikation.

Dette er lidt nørd, hvilket gør det mest nyttigt for webarbejdere, webudviklere og serveradministratorer. Men det er også meget nyttigt for læsere, der forsøger at se på et websted, der ellers er nede på grund af belastning eller på anden måde.

Finde Google Web Cache Age fra enhver browser

Brug følgende URL-format:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:URLGOESHERE

Sørg for at erstatte "URLGOESHERE" med den rigtige webadresse på siden eller webstedet, hvis cache du vil hente og se tiden til. Hvis du for eksempel vil kontrollere Google Webcache-alderen på OSXDaily.com, skal du bruge følgende webadresse:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:osxdaily.com

Når dette er lagt, kan du finde cache-alderen øverst på webadressen. De fleste mennesker overser dette, fordi det er i lille print, men det er her, hvor du finder dato og klokkeslæt for, hvornår Googles caching-tjeneste sidst fangede siden:

This is Google's cache of http://(DOMAIN)/. It is a snapshot of the page as it appeared on Jun 24, 2014 07:03:32 GMT. The current page could have changed in the meantime. Learn more
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar. - See more at: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DOMAIN

Denne type overskrift vises øverst på dette billede i den grå boks over den typiske side, for dem der bruger dette til at geek ud med det er typisk den første div, der vises i HTML'en:

Google beholder behørigt caches som dette for de fleste webadresser, men nogle websteder tillader heller ikke det eller er ikke dækket. For eksempel har New York Times og NYTimes.com ingen cache, hvilket vil resultere i en fejlside som denne:

Finde Google Cache Age fra Chrome Browser

Hvis du bruger Google Chrome, er denne opgave endnu nemmere, fordi du blot kan skrive følgende URL til adresselinjen for at hente den cachelagrede version:

cache:URL-GOES-HERE

(Bemærk, at det ikke er cache: // men cache: uden de to skråstreger)

For eksempel kan du fra Chrome få OSXDaily.com-cachen med denne URL-struktur:

cache:osxdaily.com

Det vil trække op Googles web cache version af siden (går til den samme webcache.googleusercontent.com URL som det foregående eksempel), og det er her, når du finder cache-alderen er ekstremt simpel, bare se på toppen for at finde den vil sige noget om:

"This is Google's cache of http://osxdaily.com/. It is a snapshot of the page as it appeared on Jun 24, 2014 07:03:32 GMT"

Bemærk datoen og klokkeslættet efter "øjebliksbillede af siden som det viste sig" del er det, du leder efter, det er da Googles webcache for den pågældende webadresse blev taget.

Så næste gang du ikke kan nå et bestemt websted, men du gerne vil tjekke det alligevel, kan Googles cache-version være en potentiel kilde, bare sørg for at tjekke alderen først, så du ved, om det er relevant eller ej. Glad browsing.