Kan jeg beholde EarthLink-e-mail, hvis jeg skifter til AT&T?

Det er i de fleste tilfælde nemt at skifte din internetudbyder. Ændring af din e-mail-adresse er en hindring, der holder nogle mennesker fra at skifte fra en tjeneste til en anden. AT&T har software, der hjælper nye klienter med at automatisere underretningsprocessen, men du foretrækker muligvis at beholde din EarthLink-e-mail-adresse af en række årsager. EarthLink giver sine tidligere kunder mulighed for at beholde en tidligere e-mail-adresse ved at betale et nominelt årligt gebyr.

Skift udbyder

For at forenkle din skift til AT&T som din internetudbyder kontrollerer AT&T tilgængeligheden af ​​din nuværende EarthLink-e-mail-identitet på sit netværk. Hvis dit brugernavn er tilgængeligt, har du mulighed for at bruge det sammen med en AT & T-maildomæneudvidelse. Hvis du har mere end en e-mail-konto under din EarthLink-tjeneste, skal du kontrollere hver enkelt.

Din nye AT & T-kontoagent vil informere EarthLink om, at du overfører din internettjeneste. AT&T anmoder også om, at EarthLink reducerer din internettjeneste til det minimumsniveau, der kræves for at dine e-mail-konti forbliver aktive i overførselsperioden. Hun vil også anbefale, at du lader din EarthLink-tjeneste være aktiv i 30 til 90 dage, så du kan bruge AT & T-overførselssoftwaren til at underrette hver afsender om din nye AT & T-e-mail-adresse.

Aktivér EarthLink Premium Mail

Efter din overgangsperiode skal du kontakte EarthLink for at lukke din konto eller arrangere at gemme din EarthLink-e-mail-adresse. EarthLink vil fortsat fakturere dig for internettjeneste på det niveau, som AT&T anmodede om din kontooverførsel. EarthLinks månedlige minimumsgebyr for at gemme to e-mail-adresser på din konto var mindre end $ 5 i 2009. Du betaler ekstra gebyrer for at holde flere e-mail-adresser aktive. Du kan se og sende dine e-mail-meddelelser på EarthLinks "Webmail" -side fra enhver computer med en internetforbindelse. Du kan bruge enhver kompatibel e-mail-software til at hente og downloade dine meddelelser til din computer, når du først har oprettet forbindelse til Internettet med din AT & T-tjeneste.

Gennemgå dine tjenester. Besøg EarthLink "Support" -siden, og vælg "Online kontovedligeholdelse." Dette er ikke skærmbilledet til login af webmail. Webstedet leder dig til loginsiden til din konto, hvor du kan gennemgå din faktureringsplan sammen med mulighederne for at tilføje eller ændre tjenester og annullere din konto. Vælg linket "Min planoplysninger" i sidepanelet for at se dit serviceniveau og de aktuelle gebyrer for din EarthLink-konto.

Gennemgå nedgraderingsmuligheden online på EarthLinks "Stay Connected" -side. Vælg fanen "Premium Mail" for kun at læse om skift fra opkald eller DSL til mail. Du kan bruge sidelinks til at nedgradere online; EarthLink anbefaler dog, at du kontakter kundeservice for at afslutte processen. EarthLink-repræsentanten vil forklare de satser, du skal betale for alle de e-mail-adresser, du vil forblive aktiv. Når du har gennemført anmodningen om ændring af tjeneste, forbliver din e-mail-adresse aktiv, så længe du indsender de månedlige eller årlige gebyrer.