Skift filnavnet til standard skærmbillede i Mac OS X

Skærmbilleder taget i Mac OS X Gem til filer præfikseret med "Screen Shot" i filnavnet, men navnene på skærmbilleder kan ændres til noget andet. Vi bruger en standardkommandokommando til at justere navngivningskonventionen for skærmbilleder taget på Mac. Dette kan være nyttigt til mange formål, og det er nemt at gøre og fortryde tilbage til standard hvis det er nødvendigt.

Sådan ændres filnavn på skærmbilleder på Mac

Dette giver dig mulighed for at vælge et nyt andet navn til standard skærmbilleder, der er oprettet på en Mac, fra "Skærmbillede (dato)" til "Brugerdefineret navn (dato)" eller hvad du vil bruge:

  1. Start Terminal (findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer) og skriv følgende kommando, og erstat "OSXDaily" med det filnavn, du vil bruge til dine skærmbilleder
  2. defaults write com.apple.screencapture name "OSXDaily"

  3. Genstart nu SystemUIServer ved at dræbe den fra kommandolinjen:
  4. killall SystemUIServer

  5. Tag et skærmbillede for at bekræfte filnavnet er blevet ændret fra standard til det brugerdefinerede navn

Kun nye skærmbilleder vil blive foretaget ved denne ændring, eksisterende skærmbilleder filnavne vil forblive de samme.

Når ændringen er trådt i kraft, vil alle nye skærmbilleder vedtage det nye navn, og yderligere fange bliver sekventeret som før, så de ikke overskriver hinanden. For eksempel. "Screen Shot", "Screen Shot (2)", "Screen Shot (3)" osv., Selvfølgelig i overensstemmelse med den navngivningskonvention du valgte.

Dette vil ikke justere suffiksen af ​​filen, som er afhængig af billedformatet af selve skærmbilledet. Standardværdien er PNG, men brugere kan ændre filformatet for skærmbilleder i Mac OS X til JPEG, TIFF, PNG eller GIF, hvis det ønskes.

Tilbage til standard skærmfilnavn i Mac OS X

Hvis du vil gendanne til standard navngivningskonventionen af ​​skærmbilleder, der er oprettet i Mac OS X, skal du bruge instruktionerne nedenfor:

  • Åbn Terminal i Mac OS X, hvis du ikke allerede har gjort det, og skriv derefter følgende kommando
  • defaults write com.apple.screencapture name "Screen Shot"

  • Genstart igen SystemUIServer ved at dræbe den
  • killall SystemUIServer

  • Bekræft, at filnavnet er returneret til standarden ved at udskrive et skærmbillede til Mac OS X-skrivebordet med Command + Shift + 3

Bortset fra at ændre filnavne, kan du også ændre hvor skærmbilleder gemmes på Mac, hvilket kan hjælpe med at organisere ting lidt, og brugere kan også ændre filtype til et andet format end PNG-standarden.

Dette ændrer filnavnet på skærmbilleder, der oprettes automatisk, selvfølgelig kan du omdøbe skærmbillederne efter faktum til enhver tid, hvis du vil.

Og ja, denne metode virker til at ændre screenshot filnavne i alle versioner af Mac OS X systemsoftware, fra El Capitan, Yosemite, Mountain Lion, Mavericks og Snow Leopard og videre.

Takket være MacTrast til spidsen.