Hvad er forskellen mellem en OCR og en OMR?

OCR (optisk tegngenkendelse) og OMR (optisk markgenkendelse) er specialiserede systemer, der konverterer billeder på et papir til et format, der er let læsbart og behandlet af en computer. Både OCR- og OMR-teknologier består af hardware- og softwarekomponenter. De fungerer ved at læse billeder med scanneren, som genkender og afkoder dem til en elektronisk form.

Historie

Fordelene ved OCR-systemer blev tydelige i 1950'erne, da der blev udtænkt et system, der ville fortolke trykte beskeder modtaget af den amerikanske hær i et læsbart format. Det første kommercielle OCR-system blev installeret i hovedkvarteret for Reader's Digest i 1955.

Den første grundlæggende OMR-sensor blev oprettet af IBM i 1930'erne. Everett Franklin Lindquist lavede og patenterede en succesrig OMR-scanner i 1962. IBM udviklede en OMR-testscoremaskine og markedsførte den i 1962. I 1972 lavede og solgte Scantron Corporation OMR-scanningsudstyr til skoler for at standardisere testproceduren.

Funktioner

OCR-systemer består af optisk tegngenkendelsessoftware, skrifttypesæt og scannere, mens OMR-systemer inkluderer optiske markgenkendelseslæsere / scannere og software.

Anvendelser

OCR-systemer anvendes i vid udstrækning i banksektoren (til behandling af kontrol), juridisk industri (til automatisering af papirdokumentbehandling og -besparelse), sundhedspleje (til behandling af papirarbejde), uddannelse, offentlige organer og finanssektoren.

OMR-teknologi bruges til en række applikationer, herunder behandling af uddannelsestest, stemmesedler, spørgeskemaer, rapporter og ordreblade / formularer. Den mest anvendte anvendelse af OMR er blyantbobletesten, hvor elever markerer svar ved at bruge en blyant til at gøre en boble mørkere på et fortrykt ark. OMR-softwaren scanner dokumentet og læser mærkerne for automatisk at klassificere det.

Fordele

OMR-læsere er i stand til at indtaste store mængder data med minimal menneskelig indblanding. De er pålidelige, omkostningseffektive og hurtige, og de er i stand til at håndtere enorme datamængder på få minutter. En OMR-scanner kan læse hvor som helst mellem 1.500 og 10.000 formularer på en time.

OCR-læsere kan indtaste store datamængder i en digitaliseret form, som kan manipuleres af en tekstbehandler. OCR-systemer genererer færre fejl sammenlignet med manuel dataindtastning, hvilket sparer værdifuld tid og omkostninger, som ellers ville blive brugt til at købe fejlkorrektionsstationer. Et OCR-system er i stand til at læse 420 tegn i sekundet med en nøjagtighed på 98 procent.

Ulemper

OMR-læsere kan ikke genkende maskine- eller håndtrykte tegn. Det er ude af stand til elektronisk at hente data, da billeder af de behandlede formularer ikke scannes. Mærker skal være inden for et bestemt område, hvis formularen skal behandles nøjagtigt.

Nøjagtigheden af ​​et OCR-system afhænger af læsbarheden eller den originale kilde. OCR-systemer er dyre, dyre at vedligeholde og kræver manuel indgriben.