Kontroller, hvor meget lagerplads der bruges og tilgængelig på en iPad, iPhone eller iPod touch

At vide, hvor meget plads du har brugt på en iOS-enhed, og måske endnu mere nyttigt og mere relevant, ved at vide, hvor meget lagerplads du har tilbage, er to vigtige ting for enhver iPad, iPhone eller iPod touch-ejer.

Sådan finder du hvor meget lagerplads der er tilgængeligt og bruges inden for iOS, du ser simpelthen ikke længere end indstillingerne på indstillingerne på iPhone eller iPad. Her er hvad du vil gøre for at finde detaljerne:

  • Åbn indstillinger og tryk på "General"
  • Tryk på "Brug", og vent på, at den spolende indlæsningsindikator er færdig med at fylde med data, se efter tilgængelige lagringsplads og lagringspunkter, der er placeret øverst på den installerede appliste

IPhone og iPod touch viser disse data øverst:

IPad viser disse data spredt over toppen af ​​skærmen og ser lidt anderledes ud i tidligere versioner af iOS, men bemærk, at oplysningerne er de samme:

Rulning længere nede finder du, hvor meget plads enkelte apps bruger, hvoraf de fleste er forholdsvis små, men nogle spil som Rage HD er enorme og vil fylde tonsvis af MB'er. Hvis du ikke finder dig selv ved at bruge de største apps i denne liste, eller hvis du allerede har slået et spil og ikke længere spiller det, kan du altid slette dem nu og derefter genindlæse dem når som helst i fremtiden gratis, alt du skal gøre er at gå tilbage til iTunes og den købte liste for at få adgang til alle apps, du har købt eller downloadet tidligere.

Nogle andre vigtige ting at bemærke: Videoapp'en viser en samlet videoopbevaring på iOS-enheden. Hvis du oplever kapacitetsproblemer, kan du måske fjerne individuelle videoer, du allerede har set, da hver enkelt kan tage helt op lidt plads også. Det er ikke ualmindeligt, at HD-videoer er flere GB store, hvilket betyder, at kun få af dem vil have spist alle sammen, men de største kapacitetsversioner af iOS-hardware.

Endelig, og især for iPhone-brugere, kan du også tjekke afsnittet Fotos og kamera, fordi fotos også kan fylde masser af plads og vide, hvor meget opbevaring de bruger, er en god måde at afgøre, om det er tid til at bakke alle billederne op til en computer, så du vil kunne fjerne dem og tage mere, hvis du ikke regelmæssigt overfører billederne til en computer og løber tør for plads, mens du er på farten, vil du blive fast ved at skulle manuelt slette dem for at forsøge at rydde op i rummet, og det er ikke sjovt.