Konverter rige tekst til almindelig tekst hurtigt i Mac OS X

Rich tekstformat oversætter ikke altid godt til internettet, og det bliver ofte forvirret gennem e-mails sendt på tværs af platforme. Den enkleste løsning er at konvertere RTF til almindelig tekst og derefter enten overføre den resulterende txt-fil eller indsætte indholdet i en e-mail eller på anden måde.

Sådan gør du det hurtigt og frit i Mac OS X ved hjælp af ingen andre end den indbyggede TextEdit-app:

Sådan konverteres RTF (Rich Text) til TXT (Plain Text) med TextEdit til Mac

  1. Start TextEdit fra i / Programmer / mappen, og åbn et nyt blankt dokument
  2. Indsæt den rige tekst, du vil konvertere til almindelig tekst i det tomme dokument
  3. Træk menuen "Format" og vælg "Lav almindelig tekst", eller tryk Kommando + Skift + T
  4. Klik på "OK", og gem derefter filen igen i et txt-dokument

Du kan også åbne et RTF-dokument i TextEdit og udføre konverteringen direkte på filen, og gemme den resulterende fil som et TXT-dokument. De samme konverteringer kan også opnås fra temrinal ved hjælp af textutil kommandoen.

Hvis du finder det selv ofte med e-mails, der sendes til og fra ældre Windows-maskiner, kan du indstille OS X Mail-appen som standard til at sende e-mails som almindelig tekst, hvilket kan forhindre, at mange fremmede tegn og formateringsproblemer udvikles helt.

At sende dokumenter og e-mail som almindelig tekst har også den fordel at reducere total byte tæller, hvilket kan være vigtigt for dem med meget begrænsede internethastigheder enten via modem eller de smerteligt langsomme 2G EDGE-netværk.