Transportbåndstyper

Opfindelsen af ​​transportbånd revolutionerede fremstillingsprocessen for mange industrier rundt om i verden. Det grundlæggende design af dette almindelige fremstillingsapparat består af et gummibælte strakt mellem to cylindriske ruller i hver ende. Transportbånd gør det muligt for fabrikker at flytte dele, udstyr, materialer og produkter fra et sted til et andet, hvilket reducerer arbejdsomkostningerne og sparer tid. Transportbånd forekommer i mange former i hverdagen. Fra den enkle type, der ses ved købekassens købmandslinje, til de massive transportbånd, der strækker sig over et produktionsanlæg, hjælper transportbånd med at gøre livet lettere.

Historie

De første anvendelser af transportbånd dateres tilbage til 1795, hvor de flyttede store mængder korn over en kort afstand. De første transportbånd bestod af læder, lærred eller gummi, der bevægede sig over en flad træbase. I begyndelsen af ​​1900'erne ville transportbånd, der blev brugt til at aflaste jernbanevogne, snart dukke op på fabrikker. I 1908 modtog rulletransportøren et patent. I 1919 ville drevne og gratis transportbånd se udbredt anvendelse i bilmonteringsanlæg. I dag findes forskellige typer transportbånd i mange industrier rundt om i verden.

Grundlæggende transportbånd

Grundtransportbåndet består af et langt, kontinuerligt bånd lavet af et stærkt materiale. Tidlige producenter flyttede produkter og materialer med disse enkle transportbånd på samlebånd. De første transportbånd var uhåndterlige og støjende, slidte hurtigt ud og forblev faste på et sted. Grundlæggende transportbånd bruger i dag præcisionslejer, internt drevne transportruller og motoriserede remskiver. Alle disse tekniske innovationer reducerer støj og dyr vedligeholdelse, samtidig med at produktiviteten og effektiviteten øges.

Snake Sandwich Belt

Slangesandwichtransportøren blev udviklet i 1979 og bruger to individuelle transportbånd, der vender mod hinanden. Disse separate bælter "sandwicher" det transporterede materiale. Dette gør det muligt for materiale at bevæge sig i næsten enhver retning. Dette unikke design tillader, at disse typer båndtransportører forsigtigt, men bestemt, kan bære produkter eller materialer op ad stejle, selv lodrette stigninger. Normalt brugt til at flytte store mængder bulkmaterialer som korn, sten, tilslag eller kul, vises slangesandwichbælter hovedsagelig i minedrift eller fræsning.

Lange bælter

De mekaniske og teknologiske fremskridt med transportbånd i det forløbne århundrede gør det muligt for ingeniører at strække deres brug til tilsyneladende utrolige grænser. Et eksempel er det 100 kilometer lange transportbånd, der bruges til at transportere materiale fra den store Bou Craa-fosfatmine i den vestlige Sahara-ørken til havnen i El-Aaiun. Lufthavne bruger et langt båndtransportsystem til at flytte bagage mellem flyvninger og lufthavnsterminalområder. Lange båndtransportører bærer også breve og pakker i nogle af de større sorteringsfaciliteter i det amerikanske posthus.