Få hurtigt adgang til systemindstillinger ved hjælp af valg og funktionstaster

Hvis du hurtigt vil have adgang til Mac OS X-systemindstillingerne, kan du gøre det med et indirekte tastaturgenvejstryk ved at holde tasten Option nede og derefter trykke på forskellige funktionstaster. Dette hopper direkte til System Preferences panelet, der svarer til funktionstasten.

Option + Lysstyrke trækker f.eks. Vinduet Skærmindstillinger op, Option + Expose bringer optionerne Mission Control / Expose, Option + Volume kontroller op, Lydindstillinger og så videre.

Disse er de funktionstaster, vi taler om her, de er på tværs af den øverste række af moderne Mac-tastaturer, herunder bærbare Mac'er og eksterne Apple-tastaturer. Trykket i forbindelse med "Option" (alt) tasten på tastaturet vil starte i det relevante system præferencepanel:

Dette skal fungere på enhver MacBook eller MacBook Pro, samt de eksterne trådløse tastaturer fra Apple, og nok en anden Mac tilsluttet et nyere Apple-tastatur. På den anden side forsøgte jeg dette på et meget ældre iMac-tastatur, og resultaterne var et uheld, så jeg antager, at du skal bruge et tastatur med de definerede systemfunktioner på F-tasterne ellers forbliver standard F-tasterne på ældre tastaturer reagerer ikke.

Tipet kommer fra LifeHacker, og du kan finde masser af andre Mac-tips og tricks, hvis du er klar til at lære nogle nye ting.