CPU-brug vs. Processortid

Brug af central processorenhed (CPU) og processortid er værdifulde indikatorer for et programs effektivitet. De kan bruges til ikke kun at forbedre og optimere et program af udviklere, men til at diagnosticere, hvad der kan forårsage systemafmatning hos brugerne. I Microsoft Windows er der inkluderede værktøjer, som systemets ydeevne kan overvåges med. Brug af Performance Monitor-værktøjet, der følger med Windows, giver et samlet øjebliksbillede af CPU-brug samt statistik til at analysere, hvordan CPU'en bruges.

Overvågning af informationen

Du kan få adgang til disse oplysninger ved at klikke på "Start", skrive "Perfmon" i søgefeltet og trykke på "Enter". Dette vil frembringe værktøjet Performance Monitor. Langs venstre side vil der være en liste over værktøjer, der er tilgængelige i Performance Monitor. Klik på "Overvågningsværktøjer" og derefter på "Performance Monitor" for at få en realtidsgraf over systemprocessortiden. Højreklik på "Overvågningsværktøjer" og vælg "Ressourceovervågning" vil også frembringe et mere konventionelt Windows-ressourceovervågningsværktøj, der kan vise CPU-brug. Disse data kan tilføjes til Performance Monitor via knappen "+" øverst.

CPU brug

CPU-forbrug er et mål for, hvor meget samlet processor der bruges på et givet tidspunkt. Med multicore-processorer, der nu er standarden, kan det skabe forvirring med hensyn til totaler. Processer står i kø og føres derefter til de flere kerner på CPU'en, der skal behandles parallelt. Da hver kerne uafhængigt behandler de data, der sendes til den, beregnes resultaterne derefter på tværs af processorkernerne, og den samlede output vurderes fra 0 til 100 procent.

Processortid

Processortid er et mål for, hvor meget tid processoren bruger på en bestemt proces, udtrykt i et forhold. Den tid, en processor er optaget af de data, den behandler, regnes som en procentdel af den samlede tid, som processoren er aktiv. Hver processor har en inaktiv tråd, den kører, når den ikke behandler andre data. Den tid, processoren bruger på at køre tomgangstråden, måles i intervaller og derefter trækkes fra 100 procent.

Hvordan de integreres

CPU-brug og processortid bruges sammen til at måle effektiviteten af ​​programmeringen, især med multicore-processorer. Når man undersøger, hvordan hver proces er i kø og derefter håndteres af hver kerne, og hvor længe hver proces udløser processortiden for hver kerne, kan udviklere optimere programmer for ikke at låse CPU'er med flere funktionskald, der kommer på én gang og dermed midlertidigt frysning af en computer. De kan også optimere instruktioner til indlæsning mere ordnet og lade processorkerne håndtere instruktionerne på den mest effektive måde.