Forskellen mellem ikke-allokeret og frit rum

Du behøver ikke at være computerprogrammerer for at støde på begreberne "ikke-allokeret" og "ledig" plads i computerlagring. Begge udtryk henviser til lagerplads, der ikke indeholder data, men det refererer til dette rum på forskellige måder. Hvis du prøver at oversætte en fejlmeddelelse fra dit lager eller hukommelsessystem, kan du støde på disse vilkår. Hvis du planlægger eller ændrer din computers systemkapacitet, kan det også være vigtigt at vide, hvad disse datastrukturtermer betyder.

Ufordelt og gratis opbevaringsformål

Ikke-allokeret og ledig plads henviser begge til computerlager, men ledig plads er klargjort til brug, og ikke-allokeret plads er "rå" plads. Før du bruger ikke-allokeret diskplads til data på et Microsoft Windows-system, skal det partitioneres (allokering) som et nyt "drev", såsom "drev F" og derefter formatering. Det vises derefter som "ledig plads" i diskværktøjet.

Forskellen mellem ikke-allokeret og gratis

Overvej en stor pose middagsruller til en banket, måske flere hundrede. De er ikke allokeret. Server en kurv med ti ruller til ti borde, de er gratis ruller, tildelt og organiseret, men ikke talt for.

Opbevaring til planlægningsformål

Systemadministratorer er nødt til at tænke over, hvor meget ikke-allokeret plads, der skal holdes til rådighed til udvidelse af diskpartitioner, der omtales med "drevbogstaver" i Windows, og hvor meget man skal stille til rådighed som ledig plads. Store lagerenheder såsom Network Attached Storage og Redundant Array of Independent Disks-enheder gør disse beslutninger mere udfordrende, især når man implementerer databaser.

Struktur og retsmedicinske begreber

Det er vigtigt for computermedicinske efterforskere, ikke-allokeret og ledig plads giver mere information, end du ville tro. Ikke-allokeret plads har intet overlejret "filsystem", der definerer filerne og det datarum, de optager, mens "ledig" plads er en del af et filsystem, men ikke optaget af data. Afhængigt af operativsystemet kan ikke-allokeret eller endda ledig plads indeholde data, der tidligere er slettet, da sletning sker ved at markere pladsen ubrugt uden at slette den.