Forskel og ligheder mellem mobiltelefoner og personlige computere

Mobiltelefoner og pc'er (pc'er) er begge meget populære enheder, der bruges af mennesker i enhver alder og baggrund. Ud over denne lighed er pc'er og mobiltelefoner ens på mange andre måder; for eksempel kan begge bruges som en form for direkte kommunikation. Der er dog forskellige forskelle mellem de to enheder.

Ligheder

Pc'er og mobiltelefoner er begge elektronisk drevne enheder, selvom mobiltelefoner kræver et opladet internt batteri, mens bord-pc'er forbliver tilsluttet en stikkontakt under brug. I lighed med en mobiltelefon kan en bærbar computer dog oplades og bruges på batteristrøm. Mange moderne mobiltelefoner har internetfunktioner, en af ​​de primære funktioner på en pc. Ligesom det oprindelige formål med en mobiltelefon er vokalkommunikation, er det også muligt at have live samtaler på en pc gennem programmer som Skype. Begge enheder har også belyste skærme, der viser digital information. Det er muligt at sende tekstbeskeder fra både en mobiltelefon og en pc. Smarttelefoner kan bruges som en computer på grund af deres evne til at surfe på nettet og bruge computersoftware.

Forskelle i mobiltelefoner

Den mest åbenlyse forskel mellem en mobiltelefon og pc er størrelsen. Mobiltelefoner er betydeligt mindre end pc'er og kan passe i håndfladen. Mobiltelefoner er også designet til mobilitet. Da de har interne batterier, der kan oplades fra enhver stikkontakt, kan de bruges praktisk talt hvor som helst. De er også beregnet til personlig brug, hvilket betyder at de sjældent bruges af mere end en person. Mobiltelefoner har færre kommandofunktioner end en pc's tastatur og betydeligt mindre lagerplads. Nogle mobiltelefoner kan bruges som en GPS-enhed.

PC forskelle

Der er to typer personlige computere, desktops og laptops. Laptops deler flere ligheder med mobiltelefoner end desktops, fordi laptops er bærbare. Større desktops forbliver for det meste stationære og kan bruges af flere medlemmer af en husstand. Laptops og desktops har meget mere plads til software og digitale medier end nogen mobiltelefon og kan ofte afspille cd'er og dvd'er. Det er også lettere at tilslutte hardware som printere, højttalere og eksterne drev til en pc.