Sådan bruges et Ibico-bindemiddel

Ibico bindemaskiner bruges til at samle dokumentsider og kan drives med hånden eller med en fodpedal. Bindemidlet fungerer med plastikbånd, der fungerer som boghvirvler. Indbinding af et dokument indebærer at indsætte stablede sider i maskinens tænder og derefter trække ned på armhåndtaget eller træde på fodpedalen for at trænge ind i papirernes venstre kant. Endelig kan de perforerede papirer indsættes i en udstrakt plastikbånd, hul for hul. Armhåndtaget på indbindingsmaskinen trækkes derefter fremad for at lukke plastkammens binde, hvorved papirstakken frigøres fra maskinens tænder.

Saml frontdækslet, det indvendige papir og bagsiden af ​​dit dokument i en stak. Tryk på den nederste kant af stakken på et bord for at få kanterne så lige som muligt.

Skub den venstre kant af papirstakken ind i indbindingsmaskinen for at perforere den med huller. Sørg for, at papirets venstre kant er justeret med den åbnede kambinding. Hvis det samlede dokument ikke passer ind i bindemaskinen, skal du dele det op og perforere hver mindre stak en ad gangen.

Hvis bindemaskinen er manuel, skal du trække armhåndtaget ned mod dig ved hjælp af en hurtig og jævn bevægelse. Dette vil sikre, at alle papirer er perforeret jævnt. Hvis maskinen drives af en fodpedal, skal du forsigtigt trykke på pedalen med din fod.

Indsæt en plastkambind mellem bindemaskinens metaltænder. Når kammen binder sig til tænderne, skal rygsøjlen vende væk fra dig, og forsiden (ringene) skal vende mod dig. Sørg for, at det er justeret jævnt fra top til bund med tænderne på bindemaskinen. Hvis det gøres korrekt, ser det ud til, at hver metaltand sidder imellem hver ring på kammen. Skub bindearmens armhåndtag væk fra dig. Dette åbner og indstiller, at kammen binder sig fast på metaltænderne.

Indsæt de perforerede papirer (start fra bagsiden af ​​bunken) på den strakte kambinding øverst på bindemaskinen. Sørg for, at hvert hul i papirstakken matcher en ring på kambindet.

Træk armhåndtaget ned mod dig for at frigøre kambindet fra metaltænderne. Løft forsigtigt hele det indbundne dokument op fra maskinens metaltænder.

Elementer, du har brug for

  • plastikbinder

  • stak papir

  • kraftigt kartonpapir

Tips

For en mere professionel pjece skal du bruge tunge kartonpapir (mindst 24 pund). Du kan købe dette i enhver butik til kontorartikler.

Hvis din pjece er mindre end 8,5 x 11 inches, skal du skære plastikryggen og justere den til den ene side af tænderne, enten toppen eller bunden.

Hvis det overordnede dokument er mere end 25 sider, skal du bruge en kambinding med større størrelse. Typiske diameterstørrelser for kambind er 0,25 tommer (op til 25 sider), 0,50 tommer (op til 50 sider), 1 tommer (op til 100).

For større dokumenter skal du perforere mindre stakke ad gangen. Del først dit dokument i mindre stakke, der begynder med den sidste side i dokumentet. For eksempel, hvis dit dokument har 50 sider i alt, vil den første stak være fra side 26 til 50 og bagsiden. Den anden stak er topdækslet og side 1 til 25.

Advarsler

Forsøg ikke at perforere for mange sider ad gangen. Store papirstakke vil blokere maskinen.

Forsøg ikke at binde for mange sider til små kambind. Køb den korrekte bindestørrelse til det nødvendige antal sider.