Hvad sker der, når et cellenummer er blokeret?

At blokere bestemte telefonnumre er undertiden nødvendigt af hensyn til privatlivets fred, sikkerhed eller af andre årsager. Det kan være en god idé at blokere et nummer fra at ringe til dig, blokere dit nummer fra at blive vist på andres opkalds-id eller blokere for, at der foretages et nummer.

Sådan blokeres et nummer

Proceduren for at blokere et telefonnummer fra din mobiltelefon varierer afhængigt af operatøren. Nogle giver dig mulighed for at blokere numre ved at kontakte kundeservice eller bruge online kontoadministration. Nogle luftfartsselskaber kræver et abonnement på en tjeneste, der giver dig mulighed for at blokere numre.

Når et tal er blokeret

Hvis nogen har blokeret dit nummer, går opkald til dem ikke igennem. Afhængigt af modtagerens mobiloperatør hører du en besked, der angiver, at kunden har blokeret dig, eller blot at opkaldet ikke kan gennemføres. Hvis udgående opkald til et nummer er blokeret, kan du ikke gennemføre opkaldet.

Opkalds-ID-blokering

Hvis du vælger at begrænse dit nummer fra at blive vist på opkalds-id, når du foretager et opkald, vises dit nummer som "Begrænset" eller "Ukendt" på opkaldsmodtagerens telefon. Proceduren og gebyret for denne service varierer fra operatør.