Deaktiver menuen Karakteraccent og Aktiver nøgle gentagelse i Mac OS X

Hvis du holder nede mange nøgler i Mac OS X, især vokaler, men også bogstaver som j og n, vises en lille pop op-menu, der viser et accent tegnvalgsvindue. Dette er en ret ny ændring til OS X-adfærd, og erstatter den lange eksisterende standard for en gentaget tastetryk i stedet, hvor hvis du holder nede en nøgle, gentages brevet uendeligt, indtil du lader goooooooooooo med gentagne bogstaver af det, der holdes nede.

Hvis du vil slukke for tegn accentvælgeren og genaktivere nøglerepetition med udvidede tastetryk, kan du nemt gøre det gennem en standardkommando.


For at komme i gang skal du starte Terminal-appen og indtaste følgende kommando på en enkelt kommandolinje (det er ofte nemmest at bare kopiere og indsætte standardstanden) og derefter trykke Retur-tasten:

defaults write -g ApplePressAndHoldEnabled -bool false

Du skal ikke gøre noget for, at ændringen får virkning, men genstart af apps kan være en fordel, hvis du ikke mærker en forskel straks.

Prøv det, og du kan nu gentage nøgler som normalt, snarere end at have den iOS-stil fremhævede popup vises.

Hvis du vil bringe den accentede tegnvalgsmenu tilbage med en lang tastetryk, bruger du den samme standardkommandostreng i Terminal, men brug sand i stedet som sådan:

defaults write -g ApplePressAndHoldEnabled -bool true

De fleste apps skal genstartes for at ændringen skal finde sted igen.

Dette virker i alle versioner af OS X, hvor funktionen Tryk og hold findes, herunder Mac'er med Mavericks, Mountain Lion og Lion.