Deaktiver den pludselige bevægelsessensor på en Mac

Sudden Motion Sensor er designet til at beskytte din Macs harddisk i tilfælde af at en computer bliver tabt eller en usædvanlig stærk vibration. Vigtigt, hvad det gør, er at parkere harddiskens hoved, når der registreres bevægelse, hvilket forhindrer det i at scooter over diskens overflade og ridser eller på anden måde beskadiger drevet eller drevhovedet.

Generelt vil du altid have sms-sensoren aktiveret, men Apple nævner, at visse miljøer er modtagelige for unødvendig drevhovedparkering på grund af SMS'en. Grundlæggende opdager SMS'en en stærk vibration og derefter harddiskparkerne, der kan forårsage problemer med video og musikafspilning, blandt andet irritationer. Dette gælder især med koncertsale med stærk akustik, optagestuer, dans og natklubber, og endda walking arbejdsstationer (dem med en tredemølle under et stående skrivebord). Desuden kan nogle ejere af SSD-drev muligvis deaktivere funktionen.

Deaktiver Pludselig Motion Sensor på en Mac Laptop

Dette virker for at deaktivere Sudden Motion Sensor på MacBook Pro, MacBook Air, MacBook, PowerBook og iBook, der kører Mac OS X 10.6 og lavere:

  • Start terminal
  • Skriv følgende på kommandolinjen: sudo pmset -a sms 0
  • Tryk igen og indtast dit kodeord

SMS-sensoren er nu deaktiveret, det er lige så nemt at genaktivere igen ved at skifte nul til en, når du har brug for beskyttelsen tilbage:

Aktivér Sudden Motion Sensor på en Mac Laptop

Dette virker på samme hardware som at deaktivere funktionen, og det er grundlæggende de samme kommandoer:

  • Start terminal
  • Skriv følgende på kommandolinjen: sudo pmset -a sms 1
  • Tryk på Retur og indtast din administratoradgangskode

Du vil bemærke, at kommandoerne er identiske, bortset fra at -a sms-flag har nu 1 knyttet til det i stedet for 0 (standard computing protocol of 1 for on, 0 for off).

Kontrol af status for Sudden Motion Sensor

Hvis du ikke er sikker på, om bevægelsessensoren er aktiveret eller ej, kan du tjekke hurtigt med kommandolinjen:

  • Start terminal
  • På kommandolinjen skal du skrive: sudo pmset -g
  • Tryk igen, indtast dit kodeord, og søg efter "sms" på listen. Hvis du ser en 1 ved siden af ​​sms, indikerer du, at bevægelsesføleren er aktiveret, vises en 0 ved siden af ​​sms, hvilket angiver, at bevægelsesføleren er deaktiveret

De fleste brugere behøver aldrig at justere den pludselige bevægelsesføler, men hvis du finder dig selv i en situation, hvor der er kontinuerlige vibrationer eller bevægelser, og din Mac opfører sig mærkeligt, kan det være synderen.

Få flere oplysninger om fejlfindingstips i Mac OS X og iOS, hvis du er interesseret.