Download filer fra internettet via Mac OS X kommandolinjen

Jeg udvikler ofte websider og ofte finder jeg det frustrerende, når jeg ikke kan genstarte min browser, fordi jeg er midt i en download. Så når jeg skal downloade en stor fil, og jeg ikke ønsker at skulle bekymre mig om, hvorvidt Safari, Chrome eller Firefox fortsætter med at løbe uden forstyrrelse, vender jeg mig til den troværdige Terminal! Faktisk kan du nemt downloade filer fra internettet ved hjælp af kommandolinjen på en Mac.

Næste gang du har en fil, du vil downloade, skal du blot kopiere URL'en til dit udklipsholder og derefter åbne et Terminal vindue og bruge kommandoen 'Krølle'.

Curl er let at bruge til at downloade filer, da det er den enkleste form syntaksen ville være:

curl -O [filenameURL]

Filens destinationswebadresse skal være præfikset med http til internettet. Som standard downloader den anmodede URL til den nuværende arbejdsmappe med samme navn for den gemte fil som den var på den eksterne server (med andre ord, hvis filen hedder "filename.zip" på den eksterne server, Navnet forbliver det samme, når det downloades.

Du skal bruge -O (kapital o) flag med curl for at få filnavnet til at forblive det samme. En lille bogstaver -o flag vil ændre navnet. curl-help kan forklare mere.

Med det grundlæggende dækket, lad os gøre noget lidt mere nyttigt og angive, hvor filen vil gemme fra krølle ved at bruge et bestemt eksempel.

Først skal du ændre mapper til, hvor du skal gemme filen til, dette gøres med kommandoen 'cd'. Vi bruger skrivebordet som et eksempel:
cd ~/Desktop

Nu hvor vi har ændret vores katalog til "Desktop" (for nemheds skyld) kan vi starte vores download. Til downloadet skal vi bruge et indbygget værktøj kaldet "curl".

curl -O http://www.exampleURL.com/downloads/Example/DoesNotExist.sit

Curl vil straks downloade filen. Hvis filen er stor nok, får du en statuslinje, der angiver, hvor lang tid det tager at downloade.

Du kan endda kombinere ovenstående kommandostrenger til en enkelt kommando, hvis du vil:

cd ~/Desktop; curl -O http://remote-server-IP/file.zip

Selvfølgelig har curl mange andre anvendelser ud over at downloade filer fra internettet, så gå ikke glip af vores andre stillinger ved brug af krøller.

Hvis du har andre nyttige tips eller tricks til at bruge denne metode til download af filer fra internettet, kan du dele dem med os i kommentarerne nedenfor!