Aktivér iPhone-kameraets net til at tage bedre billeder

Når du tænder på iPhone-kameraets net, bliver det lettere at tage bedre billeder ved at tilbyde en simpel visuelt guide til forbedring af fotosammensætningen. Vi viser dig, hvordan du aktiverer nettet på iPhone-kameraet, og hvordan du bruger nettet til at komponere fotos.


Når kameraets net er aktiveret, vises et gitter på kameraets skærm som et svagt overlejring af en ni kvadrant, tre for tre gitter, dette kan henvises til at lette fotosammensætningen ved hjælp af "tredjedelsregel". Lad os komme rigtigt til det og aktivere funktionen, så vil vi kort diskutere også tredjelandets regel.

Sådan aktiveres iPhone-kameraets net

Moderne versioner af iPhone og iOS giver dig mulighed for at aktivere kameraet via appen Settings, her er hvor du skal kigge for at tænde kameraets net:

  1. Åbn appen Indstillinger i iOS
  2. Gå til "Billeder & kamera" for at finde kameraindstillinger
  3. Rul ned til "Kamera" indstillingerne
  4. Skift kontakten til "Gitter" til ON-positionen
  5. Åbn iPhone kamera app for at se nettet øjeblikkeligt

Kameraet gælder for iPhone, iPad og iPod touch, der kører en moderne version af iOS.

Gitteret vises ikke på færdige billeder i billedflowen.

Aktivering af iPhone-kameratabel i iOS 6 og tidligere

Hvis du har en ældre model iPhone, kan du tænde kameraets net gennem selve kameraapplikationen:

  • Start kamera-appen fra startskærmen eller låseskærmen
  • Tryk på "Indstillinger" øverst
  • Stryg gitter til "ON"
  • Tryk på "Udført" for at skjule mulighederne igen og vende tilbage til kameraet

Hvorfor bruge kameraet på iPhone?

Hvad er pointen med kameraets net, du måske spørger? Hvis du er ny til fotografering eller ikke ved, hvorfor nettet er potentielt nyttigt, gør nettet det lettere at komponere billeder ved hjælp af "tredjelandsstyrelsen".

I det væsentlige betyder "tredjedelsregel" ved at dele et billede i vandret og lodret tredjedel og placere kompositionselementer langs disse linjer og krydsninger, så vil du ende med bedre billeder. Det er en gammel kunstnerisk teknik, der har eksisteret i hundreder af år, ofte brugt i billeder, portrætter, malerier, tegninger og endda skulptur.

Det animerede gif, der vises ovenfor fra Wikimedia, viser dette godt, og der er mere information om Wikipedia, hvis du ønsker en dybtgående forklaring på teknikken og dens anvendelse i kunst og fotografi gennem historien.

Gitterindstillingen er kun tilgængelig for iOS-enheder med et kamera, naturligvis uden kameraets evne, du ikke ville have en sådan funktion.