Nødvendigt udstyr til at oprette forbindelse til Internettet

Oprettelse af forbindelse til Internettet har masser af fordele, såsom at betale regninger online, kontrollere e-mail, sende beskeder til venner, sende på fora og meget mere. Hvordan får du dog computeren online? Hvad har du alt brug for for at få din computer til den elektroniske informationsverden? Slap af; denne artikel får dig dertil.

Wi-Fi internet

En af de mest almindelige typer internet er Wi-Fi. Du kan finde Wi-Fi på de fleste offentlige steder nu som: restauranter, lufthavne og biblioteker. De første steder at begynde at gøre Wi-Fi virkelig populære var kaffehuse. Folk kunne medbringe deres bærbare computere og tjekke deres e-mail, da de drak deres kaffe. For at komme på Internettet med Wi-Fi skal du bruge en trådløs adapter. Der er to slags adaptere, der er eksterne og interne. De fleste bærbare computere har indbyggede trådløse kort til tilslutning til Wi-Fi, men hvis det ikke gør det, laver de trådløse adaptere, der tilsluttes dine USB-porte. Da offentlig Wi-Fi kræver, at du er ude på offentlige områder, er den eneste type computer, du kan tage med dig, en bærbar computer, så det eneste nødvendige udstyr til at bruge Wi-Fi er en bærbar computer og trådløs adapter.

Kablet internet

Trådløst internet er fantastisk, men hvis du er hjemme og ikke ønsker at investere i trådløs (især hvis du kun har en computer), har du muligvis bare kabelforbundet internet. De tre mest almindelige typer kabelforbundet internet er dial up, DSL og internet via kabel. Opkald er ældre og langsommere, men kræver bare et netværkskort, der har et indbygget 56 k-modem, et telefonkabel og et aktivt telefonstik. Det binder også telefonlinjen, mens du er på Internettet, så det kan være en god idé at have en separat telefonlinje kun til opkaldet. DSL og kabel er hurtigere, men kræver mere udstyr. Til DSL skal du bruge et Ethernet-kort, et kabel, der skal gå fra Ethernet-adapteren til det eksterne modem, et eksternt modem og en linje, der skal gå fra modemet til telefonstikket. DSL binder ikke telefonlinjen, da den kører på et andet signal, end Dial up gør, så du kan stadig foretage opkald. Kabelinternet ligner DSL, fordi du har brug for et kabel for at gå fra computeren til det eksterne modem, et eksternt modem og et kabel for at gå fra modemmet til væggen, men forskellen ligger i, hvor kablet fra det eksterne modem går. I stedet for at gå til en telefonlinje, vil den tilsluttes dit kabelstik til sin internetkilde.

Satellit Internet

Den sidste almindelige type internet er satellitinternet. Dette kræver ligesom kablet og DSL-internet et eksternt modem og kabler for at oprette forbindelse til modem til computeren og et kabel for at gå til væggen. Der er dog et andet udstyr, der er nødvendigt til satellitinternet. Du skal bruge en parabolantenne, som din tjenesteudbyder vil installere. Skålen kobles til din væg, og en ledning går fra et vægstik (tilsluttet satellitten) til et eksternt satellitmodem. Derefter opretter modemet forbindelse til computeren.