Sådan laver du en kopi af en DVD, der kan afspilles på en DVD-afspiller

Elementer, du har brug for

  • Computer med DVD-brænding kapaciteter

  • Tomme DVD'er

Hvis du brænder en kopi af en DVD, kan du oprette en sikkerhedskopi af en eksisterende DVD, du allerede har. Dette sikrer, at du ikke behøver at købe en anden kopi, hvis den originale DVD går i stykker eller bliver beskadiget. I nogle tilfælde vil du måske også tage backup af dyrebare og uerstattelige minder, som en DVD med optagelser fra et barns fødselsdagsfest eller første skridt.

Køb et pålideligt mærke af tomme dvd'er, såsom Sony eller TDK. Ikke alle tomme DVD'er kan afspilles på alle DVD-afspillere.

Dekrypter din DVD. For at gemme filmfilen fra din DVD til din computer skal du dekryptere eller "rippe" den fra disken. Download eller køb et DVD-dekrypteringsprogram; der er mange gratis muligheder til download online. Et DVD-dekrypteringsprogram af meget god kvalitet kan downloades gratis fra dvdvideosoft.com, som også tilbyder et gratis DVD-brændingsprogram.

Download eller køb et DVD-brændingsprogram. De fleste computere, der leveres med en intern DVD-brænder, har et ledsagende DVD-brændingsprogram. Men hvis din computer ikke kan lide (eller du ikke kan lide den, den følger med), er der mange gratis DVD-brændende programmer tilgængelige til download online. Dvdvideosoft.com, nero.com og easydvdburning.com tilbyder gode DVD-brændende programmer.

Åbn din DVD-kopieringssoftware, og vælg den dekrypterede DVD-fil, som du vil lægge på disken. Vælg de tilgængelige indstillinger, såsom at oprette en titelmenu, eller om du vil have, at din DVD begynder at afspille med det samme fra DVD-afspilleren. Tryk på Burn DVD-knappen. Det kan tage op til en time at afbrænde processen.

Kontroller, at din DVD blev kopieret, ved at prøve at afspille den i din DVD-afspiller. Der er altid nogle tomme DVD'er, der simpelthen ikke fungerer korrekt. Hvis din kopierede DVD ikke kan afspilles, skal du gentage trinene med en anden tom DVD.

Advarsler

Nogle DVD'er er beskyttet af ophavsret, og det er ulovligt at lave en kopi. Sørg for, at du har lov til at lave en kopi af din DVD, før du brænder en ny disk.