Sådan spiller du en Blu Ray på en computer

Blu Ray tilbyder uovertruffen visuel kvalitet til film, men du har brug for et specielt optisk drev til at læse enhver Blu-Ray-disk. Drev er tilgængelige til laptops og desktops ved hjælp af Sonys nye format. Fangsten er, at de kommer med en høj pris sammenlignet med allestedsnærværende DVD-drev. Selvom du allerede har et Blu-Ray-drev, understøtter standardvideoafspillere som Media Player 12 ikke afspilning af Blu-Ray-diske. Du har brug for tredjepartssoftware for at se dine foretrukne Blu-Ray-film.

Trin 1

Køb et Blu-Ray-drev til din computer. Interne Blu-Ray-drev er tilgængelige til desktops og laptops. Hvis du planlægger at se Blu-Ray-diske på flere computere, skal du købe en ekstern Blu Ray.

Trin 2

Installer de nødvendige drivere til dit drev. Mens Windows 7 og den nyeste version af Mac OS X understøtter Blu-Ray-enheder, har de muligvis ikke inkluderet drivere til dit drev. Producenten skulle have inkluderet en cd, der indeholder driverne eller oplysninger om, hvor de skal downloades.

Køb afspilningssoftware, der er i stand til at afkode Blu Ray. Microsoft og Apple tilbyder ikke codecs til Blu Ray. Flere virksomheder tilbyder videoafspillere til afspilning af Blu Ray. PowerDVD fra Cyberlink og WinDVD fra Corel er de to største producenter af PC Blu-ay-afspillere. Ingen software er tilgængelig til Blu-Ray-afspilning på Mac-computere. Mac-brugere bliver nødt til at starte dobbelt i Windows for at drage fordel af Blu Ray.