Sådan konverteres en CSV-fil til QIF

Elementer, du har brug for

  • Microsoft Excel

  • XL2QIF

Mange banker eksporterer kun kontooplysninger og historik i et kommasepareret værdidatabaseformat (CSV). Hvis du vil administrere dataene fra den populære Quicken økonomistyringssoftware, skal du konvertere CSV-filen til Quicken Interchange Format (QIF). Du kan gøre dette med et gratis Microsoft Excel-tilføjelsesprogram, der giver tilstrækkelige muligheder, der kan tilpasses, til at sikre en jævn dataovergang til Quicken.

Installation

Download og udpak XL2QIF-applikationen fra linket i Resources.

Dobbeltklik på ikonet "Installer" i den mappe, der downloades for at åbne installationsvinduet i Microsoft Excel.

Klik på knappen "Installer" i Excel. Vælg dit sprog (engelsk eller fransk), og genstart Excel.

Konvertering

Åbn din CSV-datafil i Excel, og fremhæv alle de data, du vil konvertere.

Klik på fanen "Tilføjelser" øverst i Excel-vinduet. Klik på XL2QIF-knappen, og vælg "Gem til QIF."

Vælg den passende "Kontotype" under "Indstillinger" i det vindue, der vises. Det er "Bank" som standard, men der findes muligheder som "Kreditkort" og "Passiver".

Find feltet "Standardfelt", og kontroller felterne i din CVS-fil i den rækkefølge, de vises. For eksempel kan en bankkonto have datoen, derefter beløbet, derefter kategorien osv.

Klik på knappen "Gennemse", og vælg, hvor du vil gemme din QIF-fil. Klik på "Gem" og derefter "Konverter" tilbage i hovedvinduet.

Tips

Hvis du får en fejlmeddelelse under installationen, skal du kontrollere "Sikkerhedsadvarsel" øverst i dit Excel-vindue, der fortæller dig, at makroer er deaktiveret. For at løse dette skal du klikke på knappen "Indstillinger", der vises, og vælge "Aktivér" i pop op-feltet. Klik på knappen "Installer" igen.

Advarsler

XL2QIF 1.1 fungerer med alle de nyeste versioner af Microsoft Excel, men brugere med Excel '97 bliver nødt til at downloade 1.0 i stedet.