Fladskærms-tv-fejlfinding

Elementer, du har brug for

  • TV-manual

  • Batterier

  • Audio- / koaksial- / komponentkabler (afhænger af dit tv)

Fladskærms-tv bruger alle forskellige typer teknologi. For at løse et problem er det vigtigt at bestemme årsagen til problemet. Der er mange problemer, som du nemt kan løse derhjemme. Imidlertid kan nogle mere alvorlige problemer ikke løses hjemme; F.eks. betyder hardwarefejl, at tv'et sandsynligvis bliver nødt til at udskiftes fuldstændigt. Ved at tage dig tid til at gøre et lille problem med at løse, kan du muligvis spare nogle penge afhængigt af problemet.

Træk strømkablet ud, hvis tv'et har problemer med at tænde eller slukke. For at nulstille elektronikken er det vigtigt ikke kun at tage strømkablet ud af stikkontakten, men også at tage det ud af tv'et. Vent et par minutter, indtil strømmen løber ud af tv'et, og sæt derefter kablet tilbage i stikkontakten og tv'et. Et tv, der ikke fungerer, får muligvis ikke nok strøm. Prøv at tilslutte tv'et til en anden stikkontakt, eller brug et andet strømkabel. Tweets, blink, klik og blinkende billeder er alle tegn på, at tv'et ikke får nok strøm.

Kontroller, at alle kabler er tilsluttet de rigtige positioner og er sikre. Normalt hvis der er et problem med billedet, men ikke lyden, eller omvendt, så er et løst kabel årsagen. Hvis du har ekstra kabler, skal du udskifte kablet for at kontrollere, om det er kablet, der er problemet, og ikke en anden komponent på tv'et.

Udskift batterierne, hvis fjernbetjeningen ikke fungerer korrekt. Nulstil fjernbetjeningen ved at fjerne batterierne og derefter trykke på knapperne og holde dem nede i 30 sekunder. Installer derefter nye batterier. Hvis du bruger genopladelige batterier, skal du lade dem oplade i mindst 6 timer.

Juster indstillingerne for lysstyrke, kontrast og farve. Mange gange, når farven er sjov eller pludselig bliver urealistisk, er det nemt at justere billedindstillingerne til at bringe billedet tilbage til det normale. Justering af fokus er en nem måde at håndtere manglende skarphed i tv-billedet på.

Kontroller skærmens retning, hvis billedet ikke er lige. Enhver kilde til et stærkt magnetfelt kan også ændre billedets retning. Nogle fjernsyn kan også have en ekstern vippekontrol, der kan justeres. Hvis fjernsynet er blevet knust eller banket rundt, er den interne eller eksterne flisehåndtag muligvis blevet slået ud.

Kør en intern diagnose på tv'et. Denne interne diagnose findes normalt i tv-menuen. Det kan kaldes forskellige navne afhængigt af producenten. Tv'et kontrollerer alle funktioner og hardware. Hvis der opdages et problem, vises en bestemt kode på skærmen. Skriv koden ned, og ring til producenten. Producenten er i stand til at dechiffrere, hvad koden betyder, og fortælle dig, hvad der forårsager problemet.