Microsoft PowerPoint-historie

I dag bruges det i et tværsnit af forskellige erhverv og har været et redskab til præsentationer i bestyrelseslokalet eller klasselokalet. Oprindelsen til PowerPoint-software kan spores til midten af ​​1980'erne, men programmet blev populært efter at være erhvervet af Microsoft og teknologi udviklet sig.

Første version

Den 14. august 1984 begyndte udviklingen af ​​et program kendt som Presenter af softwarefirmaet Forethought Inc. Det blev på det tidspunkt udråbt som et af de første personlige computerprogrammer, der kunne bruges til at oprette præsentationsglas. Funktionerne i den oprindelige version omfattede et valg af 236 forskellige farver at vælge imellem. Da programmet blev frigivet til det generelle marked i begyndelsen af ​​1987, var det rettet mod Macintosh-brugere.

Køb af Microsoft

I august 1987 blev Forethought Inc. købt af Microsoft for $ 14 millioner. Tanke blev foldet ind i Microsofts grafiske forretningsenhed, og præsentationsprogrammet blev forbedret af Microsofts personale. En måned efter overtagelsen blev en fornyet version af Presenter frigivet, men var blevet omdøbt til PowerPoint på grund af varemærkeproblemer. Den nye version fra Microsoft var kompatibel med Macintosh og DOS-baserede computersystemer.

Lunkent svar

PowerPoint blev ikke brugt i vid udstrækning af fagfolk, da det først blev frigivet, hovedsagelig på grund af omkostninger. De fleste virksomheder valgte at fortsætte med at bruge transparenter som visuals under præsentationer. De farvegrafiske dias, der var nødvendige til PowerPoint, var dyre på det tidspunkt. Generelt brugte kun store virksomheder PowerPoint som en banebrydende erstatning for transparenter.

Partnerskab med grafikfirmaet

I et forsøg på at styrke salget indgik Microsoft et samarbejde med et konkurrerende softwarefirma, Genigraphics, i 1988. Genigraphics indvilligede i at oprette farvedias til PowerPoint-brugere, og da version 2.0 blev udgivet samme år, blev partnerskabet fuldbyrdet. Forud for partnerskabet havde Genigraphics oprettet grafiske præsentationer til store virksomheder og havde derfor standardskabeloner at bruge.

1990'erne

Microsoft fortsatte med at udvikle funktionerne i PowerPoint, og nye versioner blev frigivet gennem 1990'erne. I løbet af dette årti introducerede softwarefirmaet sin Office Suite af produkter, der blev installeret på computere. Mens Word og Excel var to af de mest populære programmer i pakken, begyndte forbrugerne at lægge mærke til PowerPoint, som også var inkluderet i pakken. Forbrugerne begyndte også at lave PowerPoint-præsentationer på egen hånd, da programmer blev mere brugervenlige og billigere. Dette resulterede i tabet af mellemmanden - Genigraphics.

Moderne versioner

PowerPoint fortsatte med at udvikle sig ind i det nye århundrede for at tilpasse sig de mange ændringer, der fandt sted i slutningen af ​​1990'erne, herunder introduktionen af ​​Microsofts Windows-software, e-mail og Internettet. Nyere versioner indeholdt lyd, specialeffekter og evnen til at skabe animation. PowerPoint-præsentationer behøver ikke længere kun vises på store projektorer; de kan også sendes via e-mail og ses på personlige computere.