Force Empty Trash i Mac OS X Når filen er låst eller i brug

Mac OS X kan undertiden kaste tilladelsesfejl, når du forsøger at slette filer eller tømme papirkurven. De mest almindelige variationer af fejlene er som regel "Operationen kan ikke udfyldes, fordi elementet" Fil "er i brug" eller "fordi filen er låst", nogle gange kan du komme rundt ved blot at afslutte åbne programmer eller genstarte Mac, men hvis du ikke vil gøre det, kan du også med magt fjerne filer via kommandolinjen. Vi vil dække to forskellige tilgange til dette, de første ændrer en files flag for at forsøge at låse den pågældende fil op, og den anden er en no-nonsense force delete.


Først: Prøv at afslutte alle apps for at frigive fillås eller tilladelser, og forsøg derefter at sikre, at du har tomt papirkurv ved at holde Kommandotasten nede og højreklikke på Papirkurv-ikonet. Hvis det ikke virker, skal du fortsætte med de metoder, der er beskrevet nedenfor. Nogle brugere har også rapporteret Command + Shift + Option + Delete til arbejde som en metode til at tvinge papirkurven til at tømme uanset om en fil er låst eller ejet af en anden bruger.

Skift tilladelser for at tvinge tom papirkurven

Den første tilgang bruger kommandoen chflags til at ændre flagene af alle filer i papirkurven

Start Terminal fundet i / Applications / Utilities / og fortsæt derefter:

cd ~/.Trash

chflags -R nouchg *

Nu kan du prøve at tømme papirkurven som sædvanlig via Dock, en tastaturgenvej til at dumpe filen eller gå til rm-ruten som nævnt nedenfor.

Avanceret: Tvinge papirkurven via kommandolinjen

Dette er en sidste udvej og kun beregnet til avancerede brugere. Sørg for, at syntaksen er korrekt med dette, vil "sudo rm-rf" kommandoen slette alt uden advarsel. Hvis du ikke ved hvad du laver, kan du nemt slette vigtige system- eller personlige filer. Har sikkerhedskopier klar eller ikke gider med denne metode, fortsæt på egen risiko.

Først ændrer du biblioteket til papirkurven:

cd ~/.Trash

Bekræft, at du er i den rigtige mappe, og de eneste filer, du ser, er dem, du vil fjerne med at bruge ls:

ls

Prøv nu at slette den specifikke fil:

rm filename.jpg

Hvis det stadig ikke virker, kan du prøve den ultimative slette tilgang ved hjælp af sudo og -rf *. Dette er forsætligt ikke stavet ud let for at forsøge at forhindre, at nogen nybegyndere bruger ved et uheld at slette noget signifikant.

Brug af sudo kræver administratoradgangskoden, men kombineret med rm vil det absolut fjerne enhver fil uanset hvad der foregår med det.