Få Exchange Rates & Konverter Valuta med Spotlight i Mac OS X

Mac'en har længe haft valutaomregningsværktøjer til rådighed via Calculator-appen og Dashboard med Converter-widgeten, men de nyeste versioner af OS X har en endnu hurtigere mulighed til rådighed med Spotlight, som kan give de nuværende valutakurser og konverteringer på flugt.

Du skal køre mindst OS X 10.10 eller nyere for at få denne funktion tilgængelig for dig fra Spotlight.

Få valutakurs og valutaomregninger i Spotlight på Mac

  1. Hit Command + mellemrumstasten for at indkalde Spotlight som normalt
  2. Indtast det beløb, der skal konverteres, forud for det relevante valutasymbol * (for eksempel $ 100 eller £ 100)
  3. Se den konverterede valuta i andre større valutaer lige under den primære børs

Hvis du søger i USD, kommer det første resultat i Euro, efterfulgt af British Pound, Japanese Yen, Canadian Dollar og Swiss Franc, men nogle af svarene er sandsynligvis afhængige af dine regionale indstillinger som defineret i OS X.

Hvis du vil have en bestemt valuta, skal du blot indtaste det i stedet i Spotlight, for eksempel "1 THB til USD" eller "100000 IDR til EUR".

Valutakonverteringerne er lavet med Calculator-appen ved at samle valutakurser fra Yahoo, men dataene er tydeligvis aggregeret i Spotlight for nemheds skyld. Ikke mere lancering Calculator-app, medmindre du i det mindste vil.

* Hvis du ikke er bekendt med, hvordan du skriver forskellige valutasymboler i OS X, bortset fra den, der vises på dit eget Mac-tastatur, kan du få adgang til mange med tastetryk eller gennem Valuta Symbol-delen af ​​panelet Special Character Viewer.

Uanset om du rejser til en region med en anden monetær union, gearing til at tabe penge i Forex handel, eller bare købe noget online i en anden valuta end du ejer, ved at vide, hvad det vil koste dig, er det ret vigtigt. Dette er simpelthen den nemmeste måde at hurtigt fastlægge valutakurser på og konvertere valutaer på Mac, så næste gang du lurer på, vend dig til Spotlight i OS X.

Selvom dette er en fantastisk funktion, vil du sandsynligvis ikke bruge brug for at øge kontrast og mørktilstand, hvis du forsøger at bruge Spotlight i OS X 10.10.1 eller 10.10.2, hvor uanset grunden til, at teksten i Spotlight er gengivet sort mod en mørk grå baggrund, hvilket gør det ekstraordinært svært at læse. Det er næsten helt sikkert en brugergrænsefladefejl med Yosemite, da begge de ovennævnte muligheder gør det lettere at læse tekst i Yosemite. Formentlig vil det blive rettet i en kommende softwareopdatering.

Hvis din Mac er på en tidligere version af OS X, kan du fortsætte med at bruge Calculator, en Dashboard-widget eller udføre valutaomregninger med iPhone.

Spotlight-konverteringer er ikke tilgængelige for iOS, men alligevel, men måske kommer det snart i en fremtidig opdatering. I mellemtiden kan du altid spørge Siri, hvem der vil søge på internettet for valutakurser og konverteringer til dig.