Sådan tilføjes et ord eller stavning til stavekontrol på Mac

Vidste du, at du nemt kan tilføje nye ord til stavekontrol i Mac OS? Ved at tilføje et nyt ord vil stavekontrolmotoren i Mac OS stoppe med at markere det pågældende ord som en stavefejl eller stavningsfejl, som ofte vises som en rød understregning under ordet. Dette er nyttigt for nye ord, der ikke er aktive i en ordbog, firmanavne, generelle navne, ord fra fremmedsprog og endda alternative stavemåder af ord, der af en hvilken som helst grund ikke er identificeret ved stavekontrol i Mac OS. Du kan tilføje eller lære noget nyt ord, du vil blive godkendt af stavekontrol på denne måde.

Vi viser dig, hvordan du nemt kan tilføje og lære et nyt ord til stavekontroll på Mac.

Hvordan man laver stavekontrol Lær en ny ordstavning på Mac

Til dette eksempel lad os tage et helt opbygget ord kaldet "kokotacoburger" og tilføj det til vores stavekontrol, så det ikke længere vises som en typografi.

  1. Åbn TextEdit i Mac OS og skriv det ord, du vil tilføje til stavekontrollen, i dette eksempel er det "kokotacoburger"
  2. Vælg ordet, der skal tilføjes stavekontrol, og højreklik derefter på ordet (eller kontrol + klik)
  3. Vælg "Learn Spelling" fra kontekstmenuen for at tilføje det valgte ord til din stavekontrol på Mac
  4. Gentag med andre ord efter behov

Nu kan du skrive "kokotacoburger" uden at det udløser din stavekontrol som et fejlagtigt ord.

Dette kan også være godt for brugere, der skriver et ord ordentligt, men bliver løbende markeret som en typografi og derefter autokorrigeret til et andet ord - en situation der kan forekomme med nogle fremmedord, navne og andre scenarier. Du kan også altid slukke for autokorrektur på Mac'en, men at tilføje et problematisk ord til stavekontrolfunktionen er en nem løsning på dette, der ikke indebærer at slukke for tastaturkorrektionsfunktionen.

Forresten, hvis du ikke er helt sikker på stavningen af ​​et ord, kan du altid bede Siri om at stave ordet til dig eller køre det gennem det indbyggede stave- og grammatikcheckeværktøj i Mac OS.

Sådan frigøres stavning af et ord fra stavekontrol på Mac

Du kan også opløse et ord, der er blevet tilføjet til stavekontrol, dette er nyttigt af indlysende grunde, herunder at fjerne det ord, der er lavet i eksemplet, vi netop har oprettet "kokotacoburger"

  1. Indtast det ord, du vil fjerne fra stavekontrollen, for eksempel "kokotacoburger"
  2. Højreklik på det pågældende ord, og vælg derefter "Unlearn Spelling"

Forresten kan du også slukke stavekontrol på Mail, i Safari eller i i Pages og TextEdit også, hvilket helt sikkert er en anden gyldig mulighed. Stavekontrol er normalt per app, så det er ikke en system bred indstilling som autokorrektion er i Mac OS.

En stor tak til Kevin for den store spellcheck tip tilbage i vores kommentarer!

Har du tips, tricks eller ideer om stavekontrol i Mac OS? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!