Sådan blokerer du adgangen til voksenindhold og websites på iPhone og iPad

Apple har længe medtaget forskellige midler til at placere forældrekontrol og filtrering for indhold, der er tilgængeligt på iPhone, iPad og iPod touch. Men indtil de seneste iOS-opdateringer var der ikke en enkel metode til at blokere webbaseret voksenindhold og materiale i Safari. Det har ændret sig med nye iOS-udgivelser, hvilket gør det ekstremt let at forhindre adgang til voksen-temawebsites og generelt indhold, der anses for upassende for unge.

Webrestriktionerne er meget nemme at skifte til og fra, og adgangen til dem er begrænset til adgangskoden, hvilket gør det perfekt til hurtigt at tænde, før du afleverer en iOS-enhed til en youngin 'til ukontrolleret brug.

Blokerer indholdet af voksne i iOS Safari med webrestriktioner

Dette giver dig mulighed for helt at blokere voksen tema indhold fra Safari på iPhone og iPad.

  1. Åbn "Indstillinger" og gå til "General"
  2. Vælg "Restriktioner", og indtast enhedsadgangskoden for at fortsætte (eller indstil en, hvis du ikke har gjort det endnu)
  3. Rul ned til sektionen "Tilladt indhold" og tryk på "Websites"
  4. Vælg "Begræns voksenindhold" og afslut fra Indstillinger, eller tilføj manuelt websites for at begrænse adgangen til, hvis det er nødvendigt

Bemærk, at den anvendte formulering er "Limit", fordi iOS Website Restrictions ikke er 100% perfekte til at blokere alt upassende indhold, er filtreringen generelt meget effektiv til at begrænse adgangen til voksen tema materiale. Gennem vores test har det gjort internettet til en generelt mere PG-venlig version, med lejlighedsvise slip-ups mulig gennem sociale medier, selvom særligt initiativrig ungdom måske kan finde andre måder omkring filtreringen, som vi ikke kunne. Hvis der er meget specifikke websteder, du vil blokere adgang til, kan du tilføje dem til begrænsningslisten separat ved at trykke på "Tilføj et websted" under afsnittet "Tillad aldrig".

Med filteret "Limit Adult Content" aktiveret, finder du flere lag filtrering anvendt til Safari browsing. Det ser ud til, at Apple har et automatisk filterlag for at forhindre direkte adgang til mange voksne websteder og modne websider, men det gør også det muligt for de forskellige søgemaskinebaserede filtreringsindstillinger at forhindre uhensigtsmæssige vilkår fra at blive forespurgt uafhængigt. Dette gøres via Google SafeSearch, Bing, og Yahoo, og muligvis andre, med resultatet at være betydelig forebyggelse af websøgninger efter en bred vifte af vilkår.

Hvordan ser det ud, når Safari-begrænsninger bruges til at blokere for voksne websteder

Selvfølgelig spekulerer du sikkert på, hvordan det ser ud til at forsøge at få adgang til begrænsede websteder og søgeord, og de to skærmbilleder nedenfor viser dette. På venstre side er et forsøg på at få adgang til en direkte wikipedia-indgang til et voksentema (fuld URL ikke vist af indlysende årsager), og til højre er en generel voksen-tema-søgning forsøgt gennem Google SafeSearch (vi forsøgte at bruge en PG- 13ish søgeord, der ville blive filtreret ud, undskyld hvis det er offensivt for nogen):

Bemærk, at hvis der indtastes en direkte webadresse, der er blevet kaldt modent tema, blokeres den direkte med en meddelelse, der siger "Du kan ikke gennemse" (URL) "fordi den er begrænset". Det er bekvemt, at der er en "Tillad hjemmeside" -knap, så Hvis et barn har stødt på et websted, der skal tillades, kan du altid trykke på den knap, indtaste enhedens restriktioner kode, og tillade adgang til webstedet. Tilsvarende blokeres udførelsen af ​​voksencentreret websøgning direkte, idet der ikke returneres noget for disse vilkår.

Forældre, undervisere og voksne bør også huske, at der også er andre muligheder for forældrekontrol i iOS til apps, tv-shows, film og andet indhold, der er tilgængeligt via App Store og iTunes Store. Hvis du planlægger at give en iPhone eller iPad til et barn, kan det være en god ide at gennemgå og aktivere nogle af disse begrænsninger, enten for at forhindre adgang til upassende materiale eller endda bare for at forhindre utilsigtede kreditkortafgifter ved at deaktivere in- app køb, som nogle gange kan være forbrydende i hvordan de aggressivt bruges til mange spil rettet mod børn.

Bemærk, at webstedsbegrænsningen filtrerer gennem dette trick er begrænset til Safari, og hvis brugerne har tredjeparts browsing apps installeret på iPhone, iPad eller iPod touch, skal separate filtre på applikationsniveau bruges til disse specifikke apps eller direkte adgang til disse ansøgninger skulle forhindres. En anden mulighed ville være at blot fjerne de pågældende tredjeparts apps, da de let kan downloades igen, hvis det er nødvendigt.