Sådan kontrollerer du hvilke apps der kan få adgang til fotos i iOS

IOS giver brugerne mulighed for at kontrollere, hvilke apps der kan få adgang til billeder og fotos, der er gemt på deres iPhone, iPad og iPod touch. Dette håndteres gennem Privacy-indstillingerne og giver granulær kontrol over, hvilke specifikke tredjepartsapplikationer der er tilladt at trække billeder fra Photos-appen, Camera Roll, og også om de kan gemme nye billeder på oplagringsenheden i fotos eller ej app samt.

Hvis du vil justere eller kontrollere appadgang til fotos på en iOS-enhed, eller hvis du bare vil se, hvilke apps teoretisk kunne få adgang til dine enhedsbilleder og gemme dem på enhedsbilledbiblioteket, skal du gøre hvad du vil gøre.

Se hvilke apps der har adgang til fotos i iOS

  1. Åbn appen Indstillinger i iOS og gå til afsnittet "Beskyttelse af personlige oplysninger"
  2. Vælg "Billeder" fra listen med personlige oplysninger

Apperne vist i denne privatlivsfortegnelse> Billeder liste har anmodet om adgang til billederne på iOS-enheden på et hvilket som helst tidspunkt. Hvis indstillingerne skifter ved siden af ​​appnavnet er i ON-position, betyder det, at appen kan få adgang til fotos og Camera Roll direkte, enten for at uploade nye billeder til en tjeneste fra iOS-enheden eller for at gemme nye billeder til appen Fotos. Apps her kan også have mulighed for at oprette et fotoalbum i appen Fotos også. Kun apps, der for øjeblikket er gemt på enheden, vil blive vist her, alt der er blevet fjernet eller afinstalleret, vises ikke i listen.

Kontrol af, hvilke apps der kan få adgang til fotos i iOS

Hvis du vil forhindre, at en app har adgang til dine iPhone / iPad-fotos, skal du dreje skiften til OFF-positionen . Dette forhindrer adgang til billeder og fjerner også evnen til den pågældende app til at gemme billeder til kamerarullen. Tilladelse sker ved at justere kontakten til ON-position.

Generelt skal apps, der giver logisk mening, adgang til enhedsbillederne, blive vist her. Det kan f.eks. Omfatte fotoeditorprogrammer som iPhoto, Photoshop, Flickr, VSCO og Snapseed, og også sociale deling og sociale netværksapps som Facebook, Instagram, Twitter eller Tinder - det er alle apps, der har legitime grunde til at få adgang til billeder gemt på iOS-enheden. På den anden side, hvis en app ser ud på plads i denne liste, som et tilfældigt spil eller en app, der ikke har noget med billeder eller deling at gøre, kan du overveje at deaktivere den.

For dem, der er interesseret i at begrænse adgangen til bredere personlige oplysninger, der er gemt på en iPhone eller iPad, tilbyder iOS også lignende kontroller til kontaktoplysninger og adressebogsoplysninger, så brugerne kan blokere apps fra at se kontaktpersoner, hvis det ønskes.