Sådan deaktiverer du Hot Corners i Mac OS X

Hot Corners er en funktion af Mac OS, som gør det muligt for en bruger at pege markøren i en af ​​de fjerneste hjørner af displayet for at kalde en indstillet funktion, som udløsende Mission Control, Launchpad, Dashboard, Notification Center, afslørende skrivebordet, start eller deaktiver en pauseskærm eller sætte skærmen i søvn. Mange Mac-brugere nyder Hot Corners (også kaldet Active Screen Corners), men nogle finder dem irriterende, hvis de uberettiget aktiveres, når de får adgang til et menupunkt eller flytter musemarkøren rundt på skærmen.

Hvis du ikke er fan af Hot Corners-funktionen i MacOS eller Mac OS X, kan du deaktivere dem nemt.

Sådan deaktiverer du Hot Corners i Mac OS

  1.  Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger"
  2. Gå til "Mission Control" og klik på "Hot Corners" knappen i hjørnet af præferencepanelet
  3. Træk ned hver af de fire hot corner undermenuer og vælg "-" for at indstille hvert Hot Corner på Mac til ikke at gøre noget, hvilket deaktiverer funktionen

Du kan straks bestemme de nye indstillinger har fået virkning ved at kaste markøren i et hjørne, som nu ikke gør noget.

Selvfølgelig kan du også tilpasse de varme hjørner, så de udfører en anden handling end hvad der er indstillet i øjeblikket. Min personlige præference er at lade to Hot Corners aktiveres, en til nederst til venstre for at starte pauseskærmen som en låseskærm og en til nederst til højre for at forhindre pauseskærmen, mens de to øverste hjørner er deaktiveret, hvilket er det nemmeste at utilsigtet udløse.

Deaktivering af varme hjørner fra standardkommandostrenger

Endelig, for brugere, der kan lide at bruge standardkommandostrenge, kan du også læse og modificere Hot Corners-strenge fra kommandolinjen som sådan:

Deaktiver øverste venstre, venstre hjørne:
defaults write com.apple.dock wvous-tl-corner -int 0

Deaktiver øverste højre højre hjørne:
defaults write com.apple.dock wvous-tr-corner -int 0

Deaktiver nederste venstre, venstre hjørne:
defaults write com.apple.dock wvous-bl-corner -int 0

Deaktiver nederste højre højre hjørne:
defaults write com.apple.dock wvous-br-corner -int 0

Vær opmærksom på "XX" del af "wvous-XX-hjørnet" for at se, hvilket hot hjørne der er påvirket, tl er øverst til venstre, tr er øverst til højre, bl er nederst til venstre, og br er nederst til højre.

Forskellige numeriske værdier er tildelt hver kommando udløst af Hot Corners, for eksempel "0" er intet, "1" er deaktiveret, "5" er start pauseskærm, "2" er Mission Control, "4" viser skrivebord, "3" er meddelelser "og så videre.