Sådan deaktiveres LTE på iPhone (og hvorfor du måske vil)

Hvis din iPhone har LTE-netværk, og de fleste gør i disse dage, er der nogle situationer, hvor du måske vil deaktivere LTE-mobilnetværket. Dette kan være nyttigt i en række tilfælde, fra en selvindført datastrøm af slags, for endda at opnå en mere stabil forbindelse i en situation, hvor du måske bemærker, at LTE-netværket vil falde eller cykle hurtigt mellem 3G, LTE eller endda 2G / EDGE. Den sidstnævnte situation, som normalt opstår i områder med lav dækning, kan føre til hurtig batteritab eller kontinuerligt tabte opkald, da iPhone konstant søger et signal, og at slukke LTE er ofte et hurtigt middel til det.


Mens nogle celleudbydere tillader dig at skifte datahastigheden direkte i iPhone-indstillingerne, hvilket er en anden tilgang til de ovennævnte problemer, gør ikke alle udbydere det. Ikke desto mindre tillader alle udbydere med LTE gør det muligt at slukke LTE på en eller anden måde. Under alle omstændigheder er det sådan, hvordan du slukker LTE på en iPhone.

Sådan slukkes (eller tændes) LTE på iPhone

  1. Åbn appen Indstillinger på iPhone og vælg "Cellular" øverst på listen
  2. Tryk på "Cellular Data Options" (i nyeste versioner af iOS, ældre har ikke undermenuen)
  3. Tryk på "Aktiver LTE" og vælg "OFF" (eller alternativt kan du indstille 'Kun data' for at stabilisere nogle taleopkald eller 'Voice & Data' som standard) *
  4. Vent et øjeblik for iPhone-mobilforbindelsen til at cykle til og fra igen, og 3G / 4G skal nu være tændt som standard med LTE off, som det er synligt i statuslinjen på iPhone
  5. Afslut indstillinger og nyd din langsommere celleforbindelse

* Bemærk, at nogle operatører viser "Voice & Data" her i stedet, hvis de giver dig mulighed for faktisk at ændre og indstille datahastigheden manuelt på 3G, LTE eller 2G. Det er ikke tilfældet med alle celleudbydere eller celleplaner, og når den manuelle kontrol er fraværende, vil deaktivering af LTE i stedet få iPhone til at bruge enten en 3G eller 2G-forbindelse, alt efter hvad der er tilgængeligt.

Bemærk, at LTE er dramatisk hurtigere end 3G / 4G, og i nogle områder er 3G så langsom eller overskrevet, at det praktisk talt ikke er muligt at sende data ud over en tekstblok. Hvis du gør dette, fordi du rammer din celleplangrænse og vil selv indføre noget datastrygning, ville en anden mulighed være at bare deaktivere data fuldstændigt og i stedet kun stole på Wi-Fi, mens iPhone er op mod celledataene planbegrænsning.

Denne særlige iPhone, der bruges i skærmbillederne i eksemplet, bruger AT & T med en ubegrænset dataplan, som ikke tilbyder datahastighedsvalg direkte, men i stedet skifter til 3G (4G som AT & T kalder det), hvis LTE er blevet specifikt slukket. Jeg har hørt fra nogle brugere, at andre AT & T-planer giver en manuel funktion, der aktiveres via en opdatering af operatørindstillinger, men det er ikke tilfældet med denne bestemte enhed.

For det store flertal af iPhone brugere, bare hold LTE på, ydeevnen er så overlegen til de andre netværk, der slukker det, selvom det kan spare batterilevetid, er det ikke værd at reducere hastigheden. Hvis din interesse i dette er at udvide, hvor længe en iPhone varer på en enkelt opladning, er det måske en bedre tilgang for de fleste brugere at bruge Low Power Mode, men hold LTE aktiveret alligevel.

Hvad står LTE for alligevel i?

LTE står for Long Term Evolution, og den repræsenterer den trådløse trådløse kommunikationsteknologi med høj hastighed, som mange moderne mobiltelefoner og mobilenheder bruger til højhastigheds mobilkommunikation. LTE er ikke iPhone-specifik, den bruges af mange moderne mobiltelefoner til højhastigheds dataoverførsel. Du vil ofte se symbolet "LTE" i hjørnet af en iPhone, og også andre mobiltelefoner og mobile enheder. Når du ser LTE-symbolet på din enhed, betyder det, at du er forbundet til et LTE-netværk, i modsætning til 2G EDGE, 3G osv.