Hvordan fungerer bilantenner?

Grundlæggende om antenne

Radiobølger er en type magnetisk energi genereret af en sender og en transmissionsantenne. Antennen på din bil er bygget til at opfange den magnetiske energi fra radiobølgerne og sende den til bilens radiomodtager, som igen isolerer og forstærker de radiobølger, du vil lytte til.

Antennen fungerer på et simpelt princip. Radiobølgenes passage over antennens mast producerer små elektriske ladninger. Afhængigt af længden og andre detaljer i antennedesignet fanges bestemte radiobølgelængder lettere end andre. Designet af en bils radioantenne tager højde for de forskellige frekvenser på AM- og FM-båndene for at give god modtagelse med begge.

Afsendelse af signalet til modtageren

Det er naturligvis nødvendigt, at de elektriske impulser, der genereres af antennen, kommer til din bilradio med så lidt tab af signal som muligt. Bilantenner opnår dette ved brug af en transmissionslinje. Transmissionsledningen består af et koaksialkabel og et stik, der sættes i bilradioens antennestik. Koaksialkabel vælges for dets evne til at overføre svage signaler med et minimum af tab og tilføjelse af elektrisk interferens. Koaksialkablet i din bil svarer til det, der blev fundet tilsluttet fjernsynet i dit hjem --- det er et to-leder kabel med en indvendig kobbertråd omgivet af et isolerende materiale og et ydre skærm af tynd kobberfletning. Omkring alt dette er en hård, gummieret ydre kappe, der beskytter kablet mod beskadigelse og samtidig opretholder fleksibilitet.

Til forbindelsen til modtageren bruger de fleste bilantennetransmissionslinjer et standardstik "Motorola" -stil. Nogle bilmodeller anvender forskellige stik, men adaptere er tilgængelige, hvis bilradioen eller antennen udskiftes.

Egnethed til HD-radio og andre transmissioner

Bilradioer er designet og bygget til at fungere optimalt i AM- og FM-frekvensbåndene. Fremkomsten af ​​det nye medium til HD-radioudsendelser har fået nogle til at bekymre sig om, at der kræves en ekstra eller ny antenne for at modtage disse transmissioner, men der er ikke noget at frygte, da HD-radio-transmissioner udsendes på standard AM- og FM-frekvenser, "piggybacked "på eksisterende analoge transmissioner. Du har brug for en særlig radio for at modtage HD-radioudsendelser, men den eksisterende antenne på din bil fungerer fint sammen med den radio.

Standard bilradioantenner er ikke designet til at fungere sammen med andre specialiserede udsendelser, især satellitradio transmissioner såsom XM eller SIRIUS. Du skal bruge en specialantenne til disse tjenester.